Newsroom

Newsroom

"Κοίταξε με για να δω ποια είμαι" της Δάφνης Καλογεροπούλου

Κοίταξέ με για να δω ποια είμαι. Η βασική αρχή της ομαδική ψυχανάλυσης, βλέπεις τον εαυτό σου από τα μάτια…

Κοίταξέ με για να δω ποια είμαι. Η βασική αρχή της ομαδική ψυχανάλυσης, βλέπεις τον εαυτό σου από τα μάτια των άλλων. ‘Ενα ταξίδι προς την αποδοχή για όλα τα μυστικά που ο καθένας μας κουβαλά.  Η μοναξιά, η ενοχή, η ανάγκη για έγκριση, ο φόβος, ο θυμός κι η οδύνη της διαφορετικότητας, γεννούν ευαισθητοποίηση και προβληματισμό.

Στο γεμάτο ανατροπές μυθιστόρημά της, η συγγραφέας σκιαγραφεί τις λεπτές εκφάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού και τις αποχρώσεις που αυτές αποκτούν στο πλαίσιο της ομαδικής ψυχοθεραπείας. Παρατηρώντας τον τρόπο που οι άνθρωποι διαχειρίζονται την απουσία, καθώς και την παρουσία των άλλων, η συγγραφέας αποκαλύπτει την ελπιδοφόρα διάσταση της καθημερινότητας.

Το χιούμορ και η αισιοδοξία κυριαρχούν, διανθισμένα με ζωηρές, ψυχαναλυτικές εικόνες. Ταυτόχρονα, παρέχονται τεχνικές πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο δωμάτιο θεραπείας, καθώς και στη σκέψη των θεραπευτών. Απομυθοποιείται η έννοια της «θεραπευτικής αυθεντίας» και η ψυχοθεραπεία εξετάζεται υπό νέο πρίσμα.

Πέντε άνθρωποι που ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει τον δικό του Γολγοθά σμίγουν για να πορευτούν μαζί στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Στην ομάδα που σχηματίζεται τα βλέμματα τραβούν δυο γοητευτικές γυναίκες που αρχικά μοιράζονται η μία για την άλλη συναισθήματα εχθρότητας.

Θρέφουν ιδιαίτερη αντιπάθεια μεταξύ τους και έρχονται σε σύγκρουση συνέχεια. Ωστόσο, σ’ ένα γαϊτανάκι ανατροπών και καθώς η καθεμιά σιγά σιγά αποκαλύπτεται στην ομάδα,  η εχθρότητά τους θα μεταστραφεί αρχικά σε κατανόηση. Ύστερα, η κατανόηση σε συμπάθεια, η συμπάθεια σε θαυμασμό και τελικά, ο θαυμασμός σε έρωτα. Άραγε, θα μπορέσουν να φτάσουν στη συνειδητοποίηση και στην αποδοχή των συναισθημάτων τους;

Το βιβλίο, “Κοίταξε με για να δω ποια είμαι” της Δάφνης Καλογεροπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…