"Κοίτα Πέρα από τα Σύνορα" – Ένα συγκινητικό βίντεο που βάζει ανθρώπους να κοιταχτούν στα μάτια

Ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, με τίτλο "Κοίτα Πέρα από τα Σύνορα", έχει στόχο να καταγράψει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων και των προσφύγων, καθώς ο ένας κοιτάει βαθιά στα μάτια του άλλου.

574adf351dc52445408b4653

Ο σκοπός του βίντεο είναι να προκαλέσει τους ανθρώπους να δουν στον απέναντι τους έναν άλλον άνθρωπο και όχι έναν ακόμα αριθμό, έναν ακόμα ανώνυμο πρόσφυγα ή μετανάστη.

Ο δημιουργός του έργου, η Διεθνής Αμνηστία, αναγνωρίζει ότι οι πρόσφυγες δεν εκλαμβάνονται ως ανθρώπινα όντα, αλλά ως πολιτικές οντότητες, ως ένα κομμάτι μιας στατιστικής που αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα στα ισχυρά κράτη του κόσμου.

“Πολύ συχνά, αυτό που χάνεται ανάμεσα στους αριθμούς και τα πρωτοσέλιδα, είναι η ταλαιπωρία των πραγματικών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν τις δικές τους οικογένειες, τους δικούς τους φίλους, τις δικές τους ιστορίες, τα δικά τους όνειρα και τους δικούς τους στόχους.

Τι θα συμβεί αν κοιτάξουμε μέσα στα μάτια τους και μπορέσουμε να διακρίνουμε αυτό που πραγματικά είναι; Υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στις χώρες, δεν υπάρχουν όμως σύνορα ανάμεσα στους ανθρώπους. Και είναι επιτακτική η ανάγκη τα κράτη να αρχίζουν να βάζουν τους ανθρώπους πάνω από τα σύνορα και τα δικά τους βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της οργάνωσης. 


Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…