Κοινοβουλευτική εκτροπή καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης κατηγορώντας την κυβέρνηση για “κοινοβουλευτική εκτροπή”. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή…

vouli 2 1

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης κατηγορώντας την κυβέρνηση για “κοινοβουλευτική εκτροπή”. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι η Επιτροπή συνεδρίασε μία ημέρα πριν από την έναρξη λειτουργίας του Α’ θερινού τμήματος (κανονικά το Α’ θερινό ξεκινούσε την Τρίτη 17 Ιουνίου), καθώς και ότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο είχε ενσωματωθεί τροπολογία για τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και  στα άλλα κόμματα λέγοντας ότι «λυπάμαι για όσους συμπράττουν σε αυτή την εκτροπή», προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Κανέλλη.

«Δεν μου αρέσουν οι υποκριτικές φανφάρες», διαμαρτυρήθηκε η Λ. Κανέλλη επισημαίνοντας ότι «δεν είμαι αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι είμαι μαριονέτα κανενός». «Λάθος κάνατε και βάλατε μία ημέρα νωρίτερα την επιτροπή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμμετέχουμε σε καμία συμμορία ή συνομωσία», είπε χαρακτηριστικά.

«Αντιπαρέρχομαι τις τοποθετήσεις εκείνων που τοποθετούνται υποστηρίζοντας την κυβέρνηση», απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «λυπάμαι που εκπρόσωπος κόμματος που δεν είναι κυβερνητικό διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πόσο καλά τα κάνει η κυβέρνηση».

«Αν έγινε κατανοητό ότι αυτά που είπα στηρίζουν την κυβέρνηση μπορώ να απονείμω Όσκαρ διαστρέβλωσης και μάλιστα αριστερού», ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη και πρόσθεσε: «δεν θα πάρω θέση στο παιχνίδι games of πολυthrones μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

Όσον αφορά τις καταγγελίες της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι η κυβέρνηση άνοιξε μία μέρα νωρίτερα τις εργασίες των θερινών τμημάτων για να ψηφίσει την τρίμηνη παράταση των δηλώσεων του πόθεν έσχες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου απάντησε ότι η παράταση για τα πόθεν έσχες δίνεται λόγω αντίστοιχης παράτασης που έχει δοθεί στις φορολογικές δηλώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…