Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών: Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη τα ΜΜΕ για την επίμονη προπαγάνδα

Ο δολοφόνος της Καρολάιν ΔΕΝ ήταν κανένας «Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός

NewsRoom 18/06/2021 | 17:10

Την «αμέριστη συμπαράστασή της» στην οικογένεια της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον 32χρονο σύζυγό της στα Γλυκά Νερά εκφράζει η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ζητάει εξηγήσεις για τον αυθαίρετο στιγματισμό της στην υπόθεση.

«Ο δολοφόνος της Καρολάιν ΔΕΝ ήταν κανένας Αλβανός ή Γεωργιανός σεσημασμένος κακοποιός» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Κοινότητα, ενώ παράλληλα ζητάει από την Πολιτεία να στείλει τα σωστά μηνύματα και να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, προς κάθε κατεύθυνση.

«Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη από τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

«Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!» σχολιάζει η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα και καταλήγει «Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κοινότητας Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα

«Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλαδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο ειδεχθές έγκλημα, που εχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκα Νερα, απο τον ίδιο τον συζυγο της,, τελικα! Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

Ταυτόχρονα ζητάμε με άμεσα αντανακλαστικά να υπάρξει ευρεία και άμεση αντίδραση της πολιτείας, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δίχως καμια άλλη καθυστέρηση:

Ο δολοφόνος της Καρολαιν ΔΕΝ ήταν κανένας «Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός.

Για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του «ξένου, μετανάστη εγκληματία», τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τημ φρικιαστική πράξη του 33-χρόνου συζυγοκτονου, που παρίστανε επί μέρες τον συντετριμμένο σύζυγο και:

Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη απο τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επίμονη προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο.

Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!

Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Ας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφής βία, επιθετικότητας εγκληματικής συμπεριφοράς, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».