Newsroom

Newsroom

Κοινωνικός Αυτοματισμός: O Κυρανάκης δεν είναι μόνος του

Με αφορμή τις «θατσερικές» δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τους άνεργους νέους, υπενθυμίζουμε την εκπομπή Το Κουτί της Πανδώρας για το φαινόμενο του Κοινωνικού Αυτοματισμού

5118012

Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ότι η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα επειδή οι άνεργοι δεν ψάχνουν σωστά στο ίντερνετ για δουλειά και επειδή δεν έχουν σωστά δομημένα βιογραφικά.

Η θρασύτητα με την οποία εκστομίστηκε το επιχείρημα είναι λογικό να προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Κυρανάκης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναπαράγει την κυριάρχη επιχειρηματολογία του νεοφιλελευθερισμού που εκφράζει στο σύνολό της πλέον η ΝΔ: αυτήν του κοινωνικού αυτοματισμού.

Φταίνε οι άνεργοι για την ανεργία, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, φταίνε όσοι νοσούν από κορονοϊό επειδή δεν πρόσεχαν, φταίνε οι μετανάστες για την καταστροφή του ΕΣΥ κ.ο.κ..

Με αφορμή τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και τα οποία σε τίποτα δεν διαφέρουν από τον διαχρονικό, θατσερικού τύπου, νεοφιλελευθερισμό, μπορείτε να δείτε ξανά την εκπομπή Το Κουτί της Πανδώρας με θέμα τον Κοινωνικό Αυτοματισμό.