Newsroom

Newsroom

«Κοινωνικό Μέρισμα» ύψους 138 εκατ. ευρώ, τώρα και για επιχειρήσεις

Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί «εφάπαξ μέτρα μείωσης του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων ύψους 138 εκατ. ευρώ που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος» τα οποία η κυβέρνηση θα δώσει στις επιχειρήσεις με μορφή χριστουγεννιάτικου μερίσματος.

accounting black budget 53621

Έκτακτο μέρισμα και για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020. Στο προσχέδιο που κατατέθηκε χθες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενσωματώνεται ένα κονδύλι 139 εκατ. ευρώ προς διανομή για τις επιχειρήσεις η καταβολή του οποίου θα εξειδικευτεί, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη χορήγηση έκπτωσης με την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να εξοφλήσουν τα νομικά πρόσωπα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Εξετάζεται επίσης να υπάρξει νέα εκκαθάριση στην προκαταβολή με μειωμένα τα ποσά του φόρου.

Το μέτρο έχει εφάπαξ χαρακτήρα και οι δανειστές είναι ήδη ενήμεροι γι’ αυτό. Προβλέπεται, άλλωστε, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 που έχει κατατεθεί στη Βουλή, όπως και σε αυτό που εστάλη χθες στην Κομισιόν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Συγκεκριμένα στη σελίδα 21 του προσχεδίου επισημαίνεται το εξής: Στο σενάριο βάσης έχουν συμπεριληφθεί εφάπαξ μέτρα μείωσης του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων ύψους 138 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…