Κοινή προσφυγή στο ΣτΕ των θιγόμενων κλάδων για τις "52 Κυριακές"

Κοινή προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Γερασίμου Γιακουμάτου που επιβάλλει τη λειτουργία…

katastimata 7

Κοινή προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης του υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Γερασίμου Γιακουμάτου που επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας καταθέτουν από κοινού ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας), ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) και ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος).

Με τη προσφυγή, ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης. Οι τρεις οργανώσεις επισημαίνουν ότι η Υπουργική Απόφαση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού ενώ στη πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων , που με όχημα τις «ελεύθερες Κυριακές»,  θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Τονίζουν επίσης, πως η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν ενισχύει τον ανταγωνισμό αλλά αντιθέτως τον καταστρατηγεί εξόφθαλμα σε βάρος των μικρών και σε όφελος των μεγάλων, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει ουσιαστικά τις τοπικές αγορές, μεταφέροντας τζίρο και κατανάλωση σε επιλεγμένες περιοχές και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Επιπλέον, οδηγεί στο κλείσιμο ακόμα περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη μείωση των θέσεων απασχόλησης στον κλάδο,  αυξάνοντας τα ήδη δραματικά ποσοστά ανεργίας. Σημειώνουν, ότι με την απόφαση αυτή διαλύονται περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες και ακραίες καταστάσεις ευελιξίας με φθηνή κακοπληρωμένη εργασία ή και αδήλωτη απασχόληση.

Πρόκειται για μια πράξη απόλυτα εχθρική κατά των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων που παρακάμπτει αντιδημοκρατικά τις οργανώσεις τους, τους παραγωγικούς φορείς και τις εκλεγμένες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. 

Αυτή η Υπουργική Απόφαση, υπογραμμίζουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ, προαναγγέλλει ότι  από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει η πλήρης, παντελώς «ελεύθερη» και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Πανελλαδικές: Η συγκινητική αποχαιρετηστήρια επιστολή καθηγητή προς τους μαθητές του – «Μην αφήσετε τις εξετάσεις να κλέψουν τη ζωή σας»

1152 panellinies

Πανελλαδικές: Η συγκινητική αποχαιρετηστήρια επιστολή καθηγητή προς τους μαθητές του – «Μην αφήσετε τις εξετάσεις να κλέψουν τη ζωή σας»

Η επιστολή του μαθηματικού από το 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ, Δημήτριου Τσιλιάκου φτάνει σαν φωνή ψυχραιμίας…

Ιράν: Στην Τεχεράνη ο πακιστανός υπουργός Εσωτερικών- Προσπάθεια νέων ειρηνευτικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ

ap iran mural 800x600 1

Ιράν: Στην Τεχεράνη ο πακιστανός υπουργός Εσωτερικών- Προσπάθεια νέων ειρηνευτικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ

Με το διπλωματικό αδιέξοδο να παραμένει στη Μέση Ανατολή και τον Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιεί…

Οι Προτάσεις μας

Συνέδριο ΝΔ – Γεωργιάδης: Ο υπουργός της τοξικότητας έκανε κήρυγμα για το «μπούλινγκ» στην αντιπολίτευση

6971842

Συνέδριο ΝΔ – Γεωργιάδης: Ο υπουργός της τοξικότητας έκανε κήρυγμα για το «μπούλινγκ» στην αντιπολίτευση

Χτίζει ξανά συσπείρωση στην γεμάτη προβλήματα ΝΔ με ακροδεξιές κορώνες

Euroleague: Ζαν Μοντέρο και Αλέξανδρος Τσουβέλας αντάλλαξαν… πικαρίσματα- Ο άσος της Βαλένθια απάντησε στο twitter στον γνωστό κωμικό

tsoy

Euroleague: Ζαν Μοντέρο και Αλέξανδρος Τσουβέλας αντάλλαξαν… πικαρίσματα- Ο άσος της Βαλένθια απάντησε στο twitter στον γνωστό κωμικό

Ο Ζαν Μοντέρο απάντησε μέσω «Χ» στο πικάρισμα του κωμικού και γνωστού φιλάθλου του Παναθηναϊκού,…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λευκάδα -Drone: Τι αποκαλύπτει το πόρισμα – Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

USV LEUKADA DRONE 1 1140x570 1

Λευκάδα -Drone: Τι αποκαλύπτει το πόρισμα – Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Στις σελίδες του γίνεται αναλυτική περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά και των τεχνικών δυνατοτήτων του…

Μακρόνησος: Τραυματίστηκε 67χρονη Βρετανίδα επιβάτιδα μετά από προσάραξη σκάφους

Κρήτη

Μακρόνησος: Τραυματίστηκε 67χρονη Βρετανίδα επιβάτιδα μετά από προσάραξη σκάφους

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι…