Κοινή παραδοχή Τσίπρα – Σουλτς πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς με τα μηνύματα από την ελληνική πλευρά να κάνουν λόγο για ιδιαίτερη ικανοποίηση από την έκβαση των συνομιλιών.

570f8f1c1dc524504c8b4688

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως μετά την ενημέρωση που παρείχε ο πρωθυπουργός για την οικονομία στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου προέκυψε κοινός τόπος τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας.

Ως προς την ουσία, αυτό που προέκυψε είναι πως δεν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, ενώ ως προς τη διαδικασία είναι κοινά αποδεκτό πλέον πως πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Η συνάντηση των δυο ανδρών ξεκίνησε στη 13:00 ώρα Ελλάδας. Στο γεύμα το παρόν έδωσε και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο έλληνας πρωθυπουργός, εκείνος και ο πρόεδρος Σουλτς διαθέτουν «κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη».

Σε δεύτερο διαδοχικό tweet του, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Όπως είναι προφανές, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με αυτόν τον τρόπο τα όσα ακολούθησαν – περί μονομερών ενεργειών – της ανακοίνωσης της κατάθεσης στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό κατά τη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στον Μάρτιν Σουλτς την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων. Παράλληλα, του επανέλαβε τη θέση ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης στον βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται, επίσης, να συναντήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα.

Η συζήτηση με τον Ρ. Γκουαλτιέρι θα επικεντρωθεί γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Συνάντηση με Ολάντ

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διάρκειας μίας ώρας, ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο την εκτίμηση ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό διότι κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος. «Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας στοιχεία, βάσει των οποίων η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΦΩΤΟ: 

(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π[ΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…