Κοιμηθείτε ήσυχοι. Κύτελης και Μηταράκης φροντίζουν για το καλό σας…

Και μας είπε ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Νότης Μηταράκης στην συνέντευξη του στο ρ/σ του «Νησιού» στους 99 στα fm, για το προσωρινό κέντρο στο … «Μαυροβούνι».  Και ψάχναμε «πού είναι ρε παιδιά το Μαυροβούνι;»  και Μαυροβούνι δεν βρίσκαμε και τελικά καταλάβαμε ότι εννοεί τον … Καρά Τεπέ.

prosfyges kara tepe

Διότι ο Μηταράκης εκτός από ακροδεξιός προσφυγοφάγος, είναι και τουρκολεξοφάγος.

Δεν ανέχεται στην Ελληνική επικράτεια να ακούγονται Τουρκικά τοπωνύμια. Η λέξη Καρά Τεπές του πέφτει βαριά του Ελληναρά και την έκανε Μαυροβούνι.

Άσχετα αν στην ιστορία μιας πόλης υπάρχει όλο το παρελθόν της. Και ο «Καρά Τεπές» και ο «Νταρλάς» και το «Γενί τζαμί» και το «Μπάς φαναρ’» και το «Τσαμλίκ’» ολόκληρο,  είναι αποτύπωμα των τετρακοσίων χρόνων που η Λέσβος ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και να ‘ταν μόνο αυτά; Ας μην μείνουμε όμως σε αυτή την εμμονή του υπουργού, γιατί άλλο είναι το σημαντικό θέμα: Ο κ. Μηταρακης είπε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης προτείνει την περιοχή του Καμμένου Δάσους για το νέο ΚΥΤ. Κι ο κύριος Κύτελης ως συνήθως έκανε την … πάπια ή αλλιώς εποίησε την νύσσαν.

Να δούμε αν  ο μη γένοιτο πιάσει καμιά πυρκαγιά μέσα στο δάσος τότε τι θα λέει ο κύριος Κύτελης; Που θα τρέχει να κρυφτεί .

Και μας είπε ο Μηταράκης ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η νέα δομή στο Καμμένο Δάσος, αλλά μέχρι τότε θα γίνουν έργα στον Καρά Τεπέ, αξίας 5.580.000 ευρώ. Τα έργα  θα χρηματοδοτηθούν  από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μηταράκης μας θεωρεί Αμερικανάκια;  Θέλει να πιστέψουμε ότι  η Ευρωπαϊκή Ένωση  θα δώσει 5.580.000 ευρώ για έργα στον Καρά Τεπέ, για μόλις οκτώ μήνες και μετά θα κλείσει ο Καρά Τεπές και θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες στο νέο ΚΥΤ στο Καμμένο Δάσος;

Ο Μηταράκης στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ανακοίνωση του σχεδιασμού να κλείσουν η δομή του ΠΙΚΠΑ και η πρότυπη δομή του Καρά Τεπέ, που έχουν αφιερωθεί στο να προσφέρουν στέγαση σε εκατοντάδες από τις πλέον ευάλωτες οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, απαντά επικαλούμενος τη νομιμότητα και ότι θα αποδοθούν οι εκτάσεις στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι απάνθρωποι επικαλούνται πάντα την νομιμότητα και την τάξη. Κι ο Μηταράκης είναι ένας από αυτούς τους απάνθρωπους. Θα τον ρωτήσουμε: Τα έργα στη νέα δομή του Καρά Τεπέ έγιναν νόμιμα; Σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και διατάξεις;

Κοιμηθείτε ήσυχοι. Κύτελης και Μηταράκης φροντίζουν για το καλό σας

Πηγή: mplokia
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…