«Κόφτη» σε δημοσιογράφους επιβάλει η ομάδα επικοινωνίας Μητσοτάκη για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Σε απόλυτα ελεγχόμενο επικοινωνιακά περιβάλλον θέλει το κυβερνητικό επιτελείο να γίνονται τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό.

ek mitsay 1

Απόδειξη το περιστατικό με τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης όπου ενώ επίσημα προς το εσωτερικό μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση πληροφόρηση ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμπαράσταση που βρήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες στο θέμα κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της τουρκολιβυκής συμφωνίας που καταπατά ελληνικά δικαιώματα στην ΑΟΖ, εντούτοις από το Βούλγαρο πρωθυπουργό πληροφορηθήκαμε λίγο αργότερα ότι το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό καθώς κανένας Ευρωπαίος ηγέτης, ούτε καν ο Έλληνας πρωθυπουργός ,δεν αναφέρθηκαν σε θέμα κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας προτάσσοντας την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Και μάλιστα όπως είπε ο Μπ.Μπορίσοφ “είπαμε στους Έλληνες ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει να βρουν δικά τους μέσα να αντιμετωπίσουν την τουρκική επεκτατικότητα”.

Φαίνεται μάλιστα ότι και μετά το προηγούμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και το περιστατικό με το parents’ day στη Βοστώνη όπου παρά την προσπάθεια να αποκρυβεί το γεγονός ότι το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ακολούθησε το πρωθυπουργικό ζεύγος στο ιδιωτικό του ταξίδι στην αμερικανική πόλη όπου σπουδάζει ο γιος τους, εντούτοις αυτό, έστω και καθυστερημένα, διέρρευσε τα ελληνικά media μετά τις αποκαλύψεις χρηστών των social media.

Έτσι είναι πολύ πιθανό κάποιοι από το περιβάλλον του πρωθυπουργού να κρίνουν ότι το ταξίδι και η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, που όπως φαίνεται ότι θα γίνει μεσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να είναι κάτω από απόλυτα προστατευμένο μιντικά περιβάλλον και να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της πληροφόρησης που θα διανέμεται, τουλάχιστον προς τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ακούγεται λοιπόν ότι κάποιοι “ελαφρόμυαλοι” έριξαν την ιδέα να αποκλειστούν κάποιοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, σε μία προσπάθεια ενδεχομένως να χωριστούν οι δημοσιογράφοι σε “αρεστούς” και “μη αρεστούς” από το μητσοτακικό περιβάλλον.

Σχετικές αιχμές άφησε με ανάρτησή του στο twitter το βράδυ της Παρασκευής ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου όπου ανέφερε:

“ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ “ΟΜΟΛΟΓΟΙ” ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΑΛ ΟΦΙΣ, Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.@PrimeministerGR”

Σήμερα, στο θέμα επανήλθαν και άλλοι χρήστες:

 Μένει να φανεί αν τελικά θα πέσει “κόφτης” στους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Πηγή: Faq

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…