«Κωδικός κουδούνι» -Αποφάσεις καφενείου… για τα σχολεία

Έντονη είναι η αγωνία, γονέων και εκπαιδευτικών  αυτές τις μέρες γύρω από το άνοιγμα των σχολείων και αν πρέπει να ανοίξουν τελικά μετά τις γιορτές καθώς έχουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Η κυβέρνηση μετράει αντιδράσεις και θα πάρει απόφαση με συζήτηση καφενείου 

5279290

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα πρωτόκολλα, με την κυβέρνηση προς ώρας να διαμηνύει πως θα ανοίξουν κανονικά.

Οι συζητήσεις είναι έντονες καθώς και γονείς και οι καθηγητές ανησυχούν για τη διασπορά του κορονοϊού μετά τις γιορτές καθώς ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 35 χιλιάδες κρούσματα, με κλειστά σχολεία. Και όχι άδικά… Την ώρα που κορυφαίοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα το κινδύνου, για  να πάρει έστω μια μικρή παράταση η επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με την αγωνία και τις ζωές μαθητών και γονέων. Και αυτό διότι τα μέτρα που προκρίνονται προς ώρας προ συζήτηση στο τραπέζι για το άνοιγμα των σχολείων , είναι από 2 τα self test να γίνουν 3. (με δείκτη θετικότητας στο 25%) Και αυτό κατά την κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα.

Ενδεικτικά να πούμε ότι ακόμα και για τους πλήρως εμβολιασμένους, τα self test και τα rapid δεν δείχνουν πλήρως την εικόνα αν κάποιος είναι θετικός. Η μόνη ασφαλής ένδειξη ειναι το pcr ( που δικαίως φωνάζουν όλοι να συνταγογραφηθεί δωρεάν). Οι  φωνές των εκπαιδευτικών  ενδεικτικές τις κατάστασης που επικρατεί στην κοινότητα, καθώς όπως  αναφέρουν, τρέμουν στην  στην ιδέα ότι θα μπουν τη Δευτέρα  να διδάξουν  στο 27ρι τμήμα τους , που στεγάζεται σε μια αίθουσα 20τ.μ, παρόλο που έχουν κάνει  3 εμβόλια καθώς η όμικρον σαρώνει, με την κυβέρνηση σε αντίστοιχη περσινή περίπτωση με λιγότερα κρούσματα να κλείνει τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία και τώρα να θέλει πεισματικά να τα ανοίξει  με 36.000 και βλέπουμε. Αλλά ούτε και αυτό μάλλον  πείθει… 

 

Η επιστημονική κοινότητα και αυτή από την μεριά της βροντοφωνάζει «Αν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο ένα δεκαήμερο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού», προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ζήτησε μάλιστα παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών τονίζοντας πως «ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (Όμικρον)».

Το ίδιο υποστήριξε και ο καθηγητής πνευμονολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιούμης, μιλώντας στο STAR. «Θα έπρεπε να προταθεί μια μικρή παράταση των εορταστικών διακοπών στα σχολεία, ίσως της τάξης μιας εβδομάδας, περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί με τη μετάλλαξη Όμικρον», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι το είδος του ιού, ο Όμικρον που μολύνει πάρα πολύ εύκολα -πέντε φορές περισσότερο από τη Δέλτα- και τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το μειώσεις άμεσα εκτός από το να παίρνεις τα μέτρα προστασίας σου.

Η Όμικρον μπορεί να σε ξαναμολύνει 4-5 φορές», είπε η κ. Γιαμαρέλου. Αλλά η κυβέρνηση φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Ακόμα και τώρα και παρά τις έντονες κραυγές αγωνίας, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει ρώσικη ρουλέτα για το άνοιγμα των σχολείων. Περιμένει ακόμη μια φορά να ζυγίσει αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός να βγάλει (ακόμη μια φορά την επιτροπή στο ντάκο) και να πάρει την απόφαση και να φανεί για μια ακόμη φορά ο λυτρωτής. 

Όσο για το αφήγημα  ότι ταχα τους έπιασε ο πόνος για τα παιδιά να είναι στο φυσικό χώρο τους…αυτό δεν ισχύει καθώς αν εννοούν  φυσικό χώρο τις αίθουσες με νοβοπάν  που πέφτουν ταβάνια και  κοντέινερ καλύτερα από το σπίτι με τηλεκπαίδευση . Αλλά ωπ ξεχάσαμε…ότι  στην περσυνή τηλεκπαίδευση,  την σήκωσαν οι εκπαιδευτικοί στις πλάτες τους και την καρπώθηκε η Κεραμέως. Οπότε τόμπολα!

 Όπως και να έχει φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία…. η τακτική που ακολουθεί  η κυβέρνηση  οδηγεί  σε καταστροφικά αποτελέσματα.  Άλλωστε είναι εικονική πραγματικότητα το γεγονός ότι το  “50%+1, απέδωσε και έκλεισαν μόνο το 0,2% των τμημάτων, καθώς η  ιχνηλάτηση πρακτικά έχει εγκαταλειφθεί. 

Πλέον είναι ξεκάθαρο.  Η Κεραμέως και ο Πλεύρης θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές που θα έχει ως συνέπεια να βάζουν σε κίνδυνο το οικογενειακό τους περιβάλλον (σ.σ ευπαθείς ομάδες)  στην περίπτωση που ανοίξουν σχολεία. Δεν χρειάζονται  πειράματα στην υγεία των μαθητών,  εκπαιδευτικών και γονέων!

 

Γιατί στο καφενείο… του Μαξίμου έτσι παίρνουν τις αποφάσεις.  

Παίζοντας στα ζάρια τις ζωές! 

*Ένα  tweet καμιά φορά λέει πολλά… και ο νοών νοείτω 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…