Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Οριακή πολιτική κατάσταση για την κυβέρνηση με ΔΕΗ, αιγιαλό και ασφαλιστικό

Σε οριακή πολιτική κατάσταση οδηγείται η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια για την ΔΕΗ και τον αιγιαλό και στη συνέχεια με…

syriza sima logotupo thumb large 3 1 1

Σε οριακή πολιτική κατάσταση οδηγείται η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια για την ΔΕΗ και τον αιγιαλό και στη συνέχεια με το ασφαλιστικό, καθώς «η κοινωνία θα είναι απέναντι στο σύνολό της», όπως εκτιμά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα και κατέληξε ότι πρέπει να αυξηθεί η εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με κομματική πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η άποψη ότι με τις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι «αποτελεί μειοψηφία στον λαό» και θα συνειδητοποιήσει ότι η εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές, δεν ήταν συγκυριακή, αλλά είχε στρατηγικό χαρακτήρα. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ήδη το κλίμα «μυρίζει εκλογές» κάτι που θα γίνει πολύ πιο ισχυρό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ΚΟ συζήτησε την τακτική που θα ακολουθήσει εντός και εκτός της βουλής και στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανό να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο Αλέξης Τσίπρας δεν μίλησε), αντάλλαξαν απόψεις για τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας με τις κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο λαός μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε την υιοθέτηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έπειτα από ψηφοφορία, ο κανονισμός εγκρίθηκε και προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι στο σύνολό τους οι βουλευτές του κόμματος οφείλουν να εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις και όχι τις προσωπικές ή τις θέσεις της ιδεολογικής τάσης που ανήκουν. Με τη θέση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, σε κάθε περίπτωση, να εξαντλεί όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης με τους βουλευτές, ώστε να αποφεύγονται ακραία μέτρα όπως οι διαγραφές.

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

a maksimou hd

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

«Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις…

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία!

papas fragkiskos a

Πάπας Φραγκίσκος για Μέση Ανατολή: Όχι άλλος πόλεμος, όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλη βία!

Ο ποντίφικας απηύθυνε θερμή έκκληση να σταματήσει το σπιράλ της βίας στην περιοχή, το οποίο…

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

kke 1

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ο…