Κλοπή μετά βιασμού

Tο άτιμο το dna (Κυριάκο μου) δεν κρύβεται ή καμουφλάρεται μέχρι της εκλογές και σε προδίδει αμέσως μετά και τότε κανένας επικοινωνιολόγος και καμία έμμισθη γραφίδα ή μικρόφωνο δεν μπορεί να σε σώσει.

5053097 1

Οι πολιτικοί αναλυτές, οι image makers, οι ειδικοί φυσιογνωμιστές, οι σύμβουλοι προσωπικής επικοινωνίας και το Τάγμα του δημοσιογραφικού πυροβολικού έλξης -όλοι μέλη της Στρατιάς του Κυριάκου-, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, αφού πέρασαν από το στάδιο της μελαγχολίας έχουν πέσει σε βαρειά κατάθλιψη με ορατό πλέον τον κίνδυνο να αρχίσουν να πηδάνε από τις ταράτσες των υπουργείων.

Γιατί  πώς να το κάνουμε, δεν είναι εύκολο το έργο τους και απλή υπόθεση, δεν είναι ένα σύνηθες case study, δεν είναι μία έστω πολύ δύσκολη άσκηση αλλά με προηγούμενη σχετική εμπειρία στην επίλυση ανάλογων σύνθετων προβλημάτων και σίγουρα δεν είναι η εφαρμοσμένη επιστήμη της προπαγάνδας που κάνει το άσπρο μαύρο, την νύχτα μέρα, τον σκιτζή  μάστορα, τον κλέφτη να φωνάζει πιο πολύ από τον νοικοκύρη και τον εγγονό να δείχνει στον παππού τα αμπελοχώραφα του.

Εδώ μιλάμε για την επιχείρηση «ο Κυριάκος πρωθυπουργός, ο πτωχευτικός κώδικας της χώρας ξανά στην εξουσία» με την χορηγία των χρυσοκάνθαρων και των συνενωμένων «29 κατασκευαστών πλυντηρίων». 

Ένα τέτοιο εγχείρημα για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία χρειάζεται πολλούς και πολλών ειδικοτήτων, ικανούς και με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αφοσιωμένους στο δύσκολο έργο τους και με επιλυμένο κάθε άλλο πρόβλημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει διάσπαση προσοχής και φυσικά χρειάζεται χρήμα, πολύ χρήμα, γιατί όσο πιο σύνθετη είναι η επιχείρηση, όσο μεγαλύτερο το αναλαμβανόμενο ρίσκο, όσο πιο πολλοί οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι, τόσο απαιτούνται και περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι για να… ανθίσουν οι σπόροι. 
Η οικονομική γραμμική σειρά είναι: Σχεδιασμός – Τοποθέτηση – Απόδοση.  Όμως οι τοποθετήσεις στο Μαξίμου είναι σαν τις τοποθετήσεις στα αμοιβαία κεφάλαια: «Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές».

Δεν αρκεί να χαράζεις τον οδικό χάρτη που οδηγεί στην κυβέρνηση υποσχόμενος και πείθοντας τους πάντες για τα πάντα, γιατί αν τα καταφέρεις –που τα κατάφερες- έρχεται η ώρα των αποδόσεων των ομολόγων. Και τότε οι επενδυτές – ψηφοφόροι ανακαλύπτουν ότι οι τοποθετήσεις μιας ζωής πήγαν σε κουρελόχαρτα, που δεν αξίζουν ούτε το μελάνι που σπαταλήθηκε για να τυπωθούν.
Γιατί το άτιμο το dna (Κυριάκο μου) δεν κρύβεται ή καμουφλάρεται μέχρι της εκλογές και σε προδίδει αμέσως μετά και τότε κανένας επικοινωνιολόγος και καμία έμμισθη γραφίδα ή μικρόφωνο δεν μπορεί να σε σώσει. 

Πως να εξηγήσει το think tank ότι το προσφυγικό και η καταστροφή των νησιών μας στο Ανατολικό Αιγαίο ήταν έργο του Τσίπρα και της κ. Τασίας (όπως διατυμπάνιζες) επειδή προσκαλούσαν τους «λάθρους» να έρχονται στην Ελλάδα για vacances και να λιάζονται στις πλατείες, ενώ σήμερα (που έδιωξες τους υπαίτιους) το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά γιγαντώθηκε και από Λόφος του Στρέφη έγινε Καϊμακτσαλάν;

Πως να εξηγήσει το think tank ότι όχι μόνο δεν αποσυμφόρησες τα νησιά αλλά φροντίζεις να εγκλωβίσεις πολλές χιλιάδες  πρόσφυγες σε κλειστά στρατόπεδα, καταστρέφοντας τα νησιά και επιτάσσοντας αναγκαστικά οικοπεδικές εκτάσεις για την δημιουργία τους.

Πως να εξηγήσει το think tank ότι στις αντιδράσεις των κατοίκων που σε πίστεψαν και σε ψήφισαν (των δικών σου ανθρώπων) αντιδράς, κυριολεκτικά, με μεταφερόμενο στρατό κατοχής που επιτίθεται βίαια ξυλοκοπώντας αδιακρίτως, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με χημικά, σπάζοντας αυτοκίνητα, καταστρέφοντας περιουσίες, απειλώντας χυδαία και φασιστικά “Γκασμάδες, Τουρκόσποροι θα σας γ@μ@σ@@μ@”.

Ίσως η μόνη εξήγηση να βρίσκεται στα λόγια του Anthony Burgess
“Μου είπε πως ήταν τεχνητή αναπνοή και τώρα ανακαλύπτω πως περιμένω παιδί απ’ αυτόν.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…