Newsroom

Newsroom

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία – Αυξημένα τα ποσοστά προσέλευσης

Αυτό που μένει να δούμε είναι, εαν θα πάρει παράταση η εκλογική διαδικασία

εκλογες συριζα προσελευση

Πρωτοφανή συσπείρωση στον Β΄γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με αυτούς τους ρυθμούς, κάθε λεπτό ψηφίζουν 280 άτομα ανά λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό της αθρόας προσέλευσης ότι μέχρι περίπου μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι,  είχαν ψηφίσει περισσότερα από 90.000 μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ψηφίζουν πάνω από 270 άτομα το λεπτό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτό το ποσοστό αύξησης ξεπερνά το 30% σε σχέση με την πρώτη εκλογική Κυριακή. Αυτό που μένει να δούμε είναι, εάν θα πάρει παράταση η εκλογική διαδικασία

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι καταχωρισμένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά την Κυριακή (24/09) από ώρα 00:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…