Newsroom

Newsroom

Κλινικά νεκρός διάλογος είναι το debate

Δεν ξέρω τι θα προτιμήσετε, debate ή μπάλα;

debate 1

Την Τετάρτη 10 Μαΐου έχει το debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ αλλά την ίδια ώρα έχει και αγώνα Champions League μεταξύ Μίλαν και Ιντερ, τον πρώτο ημιτελικό. Ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα παίζει εκείνη την ημέρα μια και οι τελευταίοι αγώνες των play offs είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη Κυριακή (παίζουμε με τον Βόλο στον Ναό). Δεν ξέρω τι θα προτιμήσετε, debate ή μπάλα;

Συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στη συζήτηση είναι οι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο debate πρέπει να παίρνουν μέρος μόνο τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, ένας από κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός, γιατί δηλαδή αποκλείονται δημοσιογράφοι από άλλα ΜΜΕ;

Για θεματικές ενότητες αποφασίστηκαν οι εξής:
1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
2) Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα,
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και,
5) Περιβάλλον και Ενέργεια.

Εως τώρα, όλα τα debates που έχουμε δει είναι πολύ βαρετά. Μετά από λίγο κόβεις φλέβα. Δεν είναι συζητήσεις, αλλά μονόλογοι των πολιτικών δίχως αντίλογο. Τόσο κλινικά νεκρός διάλογος που απορείς πώς ο κ. Μητσοτάκης φοβάται και δεν πάει, να είναι οι δυο τους με τον κ. Τσίπρα.

Παραθέτω τα λόγια του Νίκου Χατζηνικολάου, από τον Real FM προχθές: «Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση τη διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο.

»Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από τη συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ώς έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική.

»Προτιμώ, και όσο περνούν τα χρόνια ακόμα περισσότερο, τον ελεύθερο διάλογο, την ελεύθερη συζήτηση, το να μπορείς να διακόψεις τον προσκεκλημένο αν πει κάτι ανακριβές ή να προσθέσεις ένα στοιχείο που ισχυροποιεί τη βάση του ερωτήματός σου αν ακούσεις ένα επιχείρημα έωλο. Φοβάμαι ότι και αυτή η τηλεμαχία θα αποδειχθεί ένα βαρετό τηλεοπτικό προϊόν, όπως οι προηγούμενες».

Πηγή: Efsyn

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…