Newsroom

Newsroom

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Κλείνουν δρόμους και τελωνεία

Ετοιμάζουν “απόβαση” στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα

τρακτερ 0

Σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς αποφάσισαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, τελωνεία αλλά και “απόβαση” στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κάθε μπλόκο θα προχωρήσει σε τοπικές κινητοποιήσεις, ανάλογα και με τη δύναμη του κάθε μπλόκου: στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει συμβολικός αποκλεισμός στα Κουφάλια και ενδεχομένως και στα Μάλγαρα, ενώ οι αγρότες από τις Σέρρες θα κλείσουν το τελωνείο Ευζώνων και αυτοί του Πολυκάστρου θα κατευθυνθούν στον Προμαχώνα. Επίσης, οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ στις 5 το απόγευμα, οι αγρότες του Πλατύκαμπου έχουν προγραμματίσει το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα κλείσει και η Εγνατία στο μπλόκο του Ευόσμου.

Στην Αχαΐα, αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες εάν θα κλείσει η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού ή θα γίνει πορεία με τα τρακτέρ στην Πάτρα.