Newsroom

Newsroom

Κλιμακώνεται η ένταση: Απειλές από τις ΗΠΑ, προειδοποιήσεις από τη Μόσχα

Κλιμακώνεται η ένταση τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ μετά και τις δηλώσεις από την Ουάσινγκτον η οποία επιβεβαιώνει πως ετοιμάζεται να απαντήσει στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα στη Συρία.

5acdca091dc52412068b4582

Η Μόσχα πέρα από την αρχική της έκκληση που απηύθυνε προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διά στόματος του πρεσβευτή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια να «απόσχει» από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης που πιθανόν σχεδιάζει, τώρα προειδοποιεί πως ο ρωσικός στρατός έχει δικαίωμα να καταρρίψει πυραύλους και να καταστρέψει βάσεις εκτόξευσής τους σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης κατά της Συρίας.

Συγκεκριμένα, ο πρεσβευτής της Μόσχας στον Λίβανο, Αλεξάντρ Ζασίπκιν, ανέφερε πως «οι ρωσικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αμερικανική επιθετικότητα στη Συρία, καταρρίπτοντας τους πυραύλους και πλήττοντας τις βάσεις εκτόξευσής τους», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου al-Manar TV.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζι απευθυνόμενος στην Αμερικανίδα πρεσβευτή στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, σύμφωνα με το υποστήριξε πως «οι απειλές που διατυπώνετε έναντι της Συρίας θα έπρεπε να μας ανησυχούν, όλους μας, διότι μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων».

«Για άλλη μια φορά σας ζητώ, για άλλη μια φορά σας εκλιπαρώ, να απόσχετε από την υλοποίηση των σχεδίων που καταρτίζετε αυτή τη στιγμή για τη Συρία», πρόσθεσε ο Νεμπένζια, λίγη ώρα αφότου απορρίφθηκε σχέδιο απόφασης που είχε προτείνει η Ρωσία -το τρίτο που καταψηφίστηκε κατά σειρά- και τασσόταν υπέρ της διενέργειας έρευνας για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, το Σάββατο.

Το ρωσικό σχέδιο δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των εννέα ψήφων για την υιοθέτησή του. Έξι κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, επτά κατά, ενώ δύο απείχαν.

Η Ρωσία άσκησε βέτο κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο αμερικανικό σχέδιο απόφασης που προέβλεπε τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα της Συρίας.

«Συντονισμένη απάντηση» ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

«Επιδιώκουμε μια συντονισμένη απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή η απάντηση, για την κατάσταση στη Συρία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ την Τρίτη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Αν και απέφυγε να προσδιορίσει το είδος αλλά και τον χρονικό ορίζοντα της απόφασης, η κ. Νάουερτ αναφέρθηκε στις ενδοκυβερνητικές διεργασίες αλλά και τις διπλωματικές επαφές που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή χώρα για την προετοιμασία της «συντονισμένης απάντησης».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…