Κλιμακώνεται το αιματοκύλισμα στη Λιβύη

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72 τραυματίστηκαν από τις χθεσινές συγκρούσεις στην Τρίπολη ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες που επί…

lyv

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72 τραυματίστηκαν από τις χθεσινές συγκρούσεις στην Τρίπολη ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες που επί δύο εβδομάδες μάχονται για τον έλεγχο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

“Οι βαριά οπλισμένες ομάδες συνέχισαν να βομβαρδίζουν στόχους αμάχων, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες πολίτες. Στα νοσοκομεία της Τρίπολης μεταφέρθηκαν χθες 22 νεκροί, 72 τραυματίες και εκατοντάδες οικογένειες εκτοπίστηκαν εντός και εκτός της Λιβύης”, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.

Με το νεότερο αυτόν απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών μόνο την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα και στην ανατολική πόλη Βεγγάζη ξεπερνά τους 200.

Ενώ οι ένοπλες ομάδες μάχονται για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις συγκρούονται τις τελευταίες εβδομάδες με τα κυβερνητικά στρατεύματα στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης.

Η κλιμάκωση της βίας έχει υποχρεώσει πολλές χώρες να απομακρύνουν τους πολίτες και τους διπλωμάτες τους από τη Λιβύη, επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ηγέτες της Λιβύης έχουν προσπαθήσει να επιβάλουν την τάξη, ύστερα από την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, καθώς η χώρα έχει παραλύσει από τις πολιτικές έριδες και την ενίσχυση των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…