Κλήση του Δημήτρη Κρεμαστινού αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή

Με τον προγραμματισμό του περιεχομένου των επόμενων συνεδριάσεων συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, με το Σώμα να αποφασίζει την κλήση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινού.

5a6070161dc52447158b45ba

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, εκμυστηρεύτηκε ότι υπήρχε η σκέψη για να τερματιστούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis και τη σύσταση αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής. Ωστόσο, η άποψη αυτή δεν υιοθετήθηκε, με τον κ. Μπαλωμενάκη να προτείνει το από εδώ και πέρα πλαίσιο διερεύνησης της Επιτροπής.

«Υπάρχουν φαρμακευτικά και ιατροφαρμακευτικά υλικά –δηλαδή ιατρικού χαρακτήρος- που οφείλουμε να εξετάσουμε και να δούμε τι στοιχεία μπορούμε να αντλήσουμε από κει» πρότεινε ο πρόεδρος, συμπληρώνοντας τα εξής:

  • Να ζητηθεί η συνολική δημόσια και ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη και η δαπάνη για ιατροφαρμακευτικά υλικά πάσης φύσεως ανά έτος. «Ας τα πάρουμε επισήμως (σ.σ. τα στοιχεία) να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε» είπε επί λέξει ο κ. Μπαλωμενάκης.
  • Να ζητηθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το φάρμακο και οι σχετικές εκθέσεις.
  • Να έρθουν στην Επιτροπή όλες οι σχετικές καταγγελίες.

Εντύπωση προκάλεσε η πρόταση της Εύης Χριστοδουλοπούλου, η οποία σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ζήτησε να φτάσουν στην Επιτροπή τα στοιχεία και για όσους υπουργούς εμπόδισαν την σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου. Λες και εντός των αρμοδιοτήτων της Εξεταστικής Επιτροπής είναι και η απονομή τιμητικής πλακέτας στα μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων που έπραξαν τα δέοντα ως όφειλαν…

Κλήση Δ. Κρεμαστινού

Την απόφαση να κληθεί ο πρώην υπουργός Υγείας, Δ. Κρεμαστινός, έλαβε η Επιτροπή. Μάλιστα, ο ίδιος ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πρόθεση να τον καλέσει η Επιτροπή λόγω των όσων γνωρίζει, όντας πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός. Κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, αναμένεται να γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, με τον κ. Κρεμαστινό να έχει εκμυστηρευτεί -κατά τις πληροφορίες- σε μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή πως σκοπεύει να φέρει στην επιφάνεια διάφορες υποθέσεις που γνωρίζει εκ πείρας. 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…