Κλέλια Ρένεση: Μηδέν κενές ΜΕΘ η Αττική και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε

«Και ο Άδωνης βαφτίζει, και η Ντόρα μαγειρεύει και ο Κυριάκος μας χορεύει» σχολιάζει η Κλέλια Ρένεση

NewsRoom 16/03/2021 | 13:45

Την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας σχολιάζει με ανάρτησή της στα social media, η Κλέλια Ρένεση. 

Η γνωστή ηθοποιός, μέσα σε λίγες λέξεις με τη μορφή στοίχων αφήνει αιχμές κατά της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, βάζοντας στο «κάδρο» της κριτικής της μια σειρά από πολιτικά - και όχι μόνο - πρόσωπα που σχετίζονται με την κυβέρνηση, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός, που ήταν οι «αρνητικοί πρωταγωνιστές» των προηγούμενων ημερών.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, έγραψε:

«Μηδέν κενές ΜΕΘ η Αττική. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε.

Κ το πάρτυ αρχίζει/

Κ ο Άδωνης βαπτίζει/

Κ η Ντόρα μαγειρεύει/

Κ ο Κυριάκος μας χορεύει/

κ η Σία όλο νάζι/

Κ η μέρα δε χαράζει...

Τις προηγούμενες μέρες, η Κλέλια Ρένεση είχε τοποθετηθεί ξανά για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα, όπως η αστυνομική βία και οι διαδηλώσεις, η υπόθεση Λιγνάδη και η απόπειρα ταύτισης οποιασδήποτε κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, έγραφε: «Είσαι εναντίον της κρατικής καταστολής; = Είσαι αναρχικός. Είσαι εναντίον της βίας; = Είσαι κεντρώος “Ελβετός”. Είσαι με τους αναρχικούς; = Είσαι καθίκι. Είσαι με τους διαδηλωτές; = Είσαι Συριζαίος. Μιλάς για το σκάνδαλο Λιγνάδη; = Είσαι Συριζαίος και έχεις συμφέροντα στο Ελληνικό. Μιλάς για την ανεπάρκεια των ΜΕΘ; = Είσαι άπλυτη κουμμουνοχύπισσα. Εκφράζεις μια άποψη ενάντια στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν; = Και ποιος είσαι συ, τι έκανες ποτέ στη ζωή σου αποτυχημένε; Μιλάς για την αγανάκτηση σου από τον κρατικό μηχανισμό; = Άιντε πλύσου Συριζαίε, ο δικός σας καλύτερα τα έκανε; (Εννοείται ότι πάλι είσαι Συριζαίος και πάλι ο Τσίπρας είναι ο “δικός σου”).

*Φωτογραφία: Αγγελική Παπαϊωάννου/ Το Κουτί της Πανδώρας