Κλειστός ο δρόμος Λαμίας – Καρπενησίου λόγω κακοκαιρίας – Ακινητοποιήθηκαν τρένα στη Φθιώτιδα

Προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών σε Λαμία και Δυτική Φθιώτιδα. Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έχουν ακινητοποιηθεί 30 οχήματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους ενώ πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνα για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ.

Διακόπηκε και η κυκλοφορία των τρένων. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινουταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έχουν ακινητοποιηθεί. Το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα – Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμυρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων από σπίτια, σε Σταυρό, Λυγαριά, Αμούρι και αλλού.

Η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων που κινούνται προς Καρπενήσι λίγο μετά τη Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των αυτοκινήτων.

Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωρία είναι χωρίς ρεύμα. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και lamiareport.gr