Κλειστό εμπορικό στη Γερμανία έπειτα από απειλή για τρομοκρατική επίθεση

Συνεχίζεται η επέμβασή των δυνάμεων ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Έσσεν της δυτικής Γερμανίας το οποίο παραμένει κλειστό από το πρωί εξαιτίας απειλής για επίθεση, ανέφερε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Δυνάμεις παραμένουν ανεπτυγμένες επιτόπου, πρόκειται για μια μείζονα επιχείρηση, έχουμε δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας και βρισκόμαστε στο εσωτερικό του κτιρίου με σκύλους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

58c3fd5e1dc524d9798b45c7

Γύρω στις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) η τοπική αστυνομία ανήρτησε ανακοίνωση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο του Έσσεν «θα παραμείνει κλειστό αυτό το Σάββατο για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία διαθέτει συγκεκριμένες ενδείξεις για πιθανή επίθεση».

Ο συναγερμός αυτός προέρχεται από μια «άλλη υπηρεσία», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Η απειλή «αφορά μόνο το εμπορικό κέντρο της Λίμπεκερ Πλατς», πρόσθεσε η αστυνομία, οποία έχει κλείσει επίσης τους χώρους στάθμευσης και τους σταθμούς του μετρό που εξυπηρετούν το εμπορικό κέντρο, ένα συγκρότημα 200 καταστημάτων που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Γερμανίας.

Η αστυνομία δεν έδωσε διευκρινίσεις για την προέλευση ούτε τη φύση της απειλής και πρόσθεσε πως διεξάγεται έρευνα στην οποία συμμετέχουν «ειδικοί πράκτορες».

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έλαβαν γνώση ενός σχεδίου «βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο από πολλούς καμικάζι».

Η πόλη Έσσεν, στη βιομηχανική περιοχή του Ρουρ, έχει σχεδόν 600.000 κατοίκους.