Kλειστή και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος Μεσογείων, λόγω της συγκέντρωσης μεταλλωρύχων

Κλειστή παραμένει, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος Μεσογείων, στο τμήμα της από την Κατεχάκη έως την οδό Μιχαλακοπούλου, λόγω της συγκέντρωσης μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

59c379be1dc524a45b8b46d9

Εξάλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν, αυτή την ώρα, στις λεωφόρους Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως, Κηφισίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Οι εργαζόμενοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο από τις 7 το πρωί. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

Οι μεταλλωρύχοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, μετά τις άδειες που εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει ότι η εξόρυξη στις Σκουριές έχει μπει στη διαιτησία και ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε εκβιασμούς.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης είχε αναφερθεί στο θέμα σε συνέντευξή του λέγοντας:

«Το επενδυτικό σχέδιο, έτσι όπως έχει εγκριθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από την αρχή, έχει τρία κομμάτια: Έχει τις Σκουριές, έχει την Ολυμπιάδα και τη μεταλλουργία, η οποία οφείλει να παράξει καθαρά μέταλλα. Αυτό το τρίτο κομμάτι δεν έχει αδειοδοτηθεί και θεωρούμε ότι αν δεν επιλυθεί αυτό, που είναι κεντρικό σημείο, οι όροι της σύμβασης τηρούνται πλημμελώς. Αυτό είναι το διακύβευμα», εξήγησε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα της μεταλλουργίας «είναι η αιτία που απέτυχαν οι προηγούμενοι επενδυτές, άρα πρέπει να είναι εγγυημένο ότι θα προχωρήσουμε κανονικά».

Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι η πρόταση από την πλευρά της εταιρείας ήταν να επιλυθεί το θέμα μέσα από άτυπο τεχνικό διάλογο και στην πρόταση αυτή «εμείς αντιπροτείναμε τη διαιτησία γιατί είναι έγκυρη, δεσμευτική και για τις δύο πλευρές και έχει και χρονοδιάγραμμα –είναι τρεις μήνες που μπορεί να παραταθεί μάξιμουμ μέχρι έξι»

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…