Κλείστε τα μισά δημόσια νοσοκομεία. Και τα άλλα μισά γκρεμίστε τα…

Ξαφνικά το παιχνίδι αλλάζει. Μέσα σε μια εβδομάδα. Η κοινωνία την είδε αλλιώς. ΕΣΥ είναι η μαγική λέξη. Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ek masks 0

Μεγάλα ζόρια τραβάμε. Κλεισμένοι μέσα σε τέσσερα ντουβάρια.. Ο κορονοϊός δεν παίζεται. Δεν αστειεύεται. Αόρατος και αφανής.
Προχωρά χωρίς να τον αντιλαμβανόμαστε, χωρίς να τον εντοπίζουμε. Υπάρχει δεν υπάρχει, εμείς τον αισθανόμαστε. Η απειλή του είναι πιο έντονη από την παρουσία του.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει εντός έδρας. Κανένας μας δεν είναι με την πλευρά του κορονοϊού. Είναι ο αρχιστράτηγος στον πόλεμο εναντίον του. Τα φιλελεύθερα παπαγαλάκια του, τον παρομοιάζουν με τον Τσόρτσιλ. Η χώρα επιτέλους έχει ηγεσία. Στιβαρή. Με ηγέτη τον νέο Τσόρτσιλ. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση του, ακόμα δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή. Ελπίζουμε μέχρι τέλους του κύκλου κορονοϊού να μην γίνει αντιληπτή. Να χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ και να μην έχουμε. Γιατρούς και νοσηλευτές και να μην έχουμε.

Κάποιες χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές είχε προγραμματίσει να προσλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του νέου Τσόρτσιλ το σταμάτησε. Λογικό. Αφού γι αυτό εκλέχτηκε. Για να υποβαθμίσει την δημόσια υγεία και να ενισχύσει την ιδιωτική. Και τώρα μετά την έλευση του κορονοϊού, προσπαθεί την τελευταία στιγμή να καλύψει κάποια κενά…

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Μόλις τώρα αρχίσαμε. Ο δρόμος είναι μαραθώνιος. Ξαφνικά όμως φαίνεται ότι το παιχνίδι αλλάζει. Μέσα σε μια εβδομάδα. Η κοινωνία την είδε αλλιώς. ΕΣΥ είναι η μαγική λέξη. Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ξαδέρφη μου η Αιμιλία, που μόνο ΝΔ έχει ψηφίσει στην ζωή της, μου έλεγε για την ανάγκη οι ΜΕΘ των κρατικών νοσοκομείων να αποκτήσουν επιπλέον κλίνες.

Το παιχνίδι άλλαξε γήπεδο. Οι Μπάμπηδες, οι Πορτοσάλτες, οι «σοβαρές» εφημερίδες τα «σοβαρά» sites, του νεοφιλελευθερισμού, έπαιζαν σε άλλο γήπεδο. Έπαιζαν στο γήπεδο του κλείνουμε τα μισά νοσοκομεία γιατί μολύνουν και τα γκρεμίζουμε κιόλας. Στο ίδιο γήπεδο έπαιζες και συ Κυριάκο. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Βιώνουμε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας σε live μετάδοση. Συμμετέχουμε κιόλας. Όταν κάποια στιγμή τελειώσει η ταινία, κάποια πράγματα θα είναι αλλιώς. Ελπίζουμε ότι κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτό που βιώνει σήμερα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τον κόσμο…

Ενίσχυση του ΕΣΥ θα εξακολουθήσει να ζητά. Επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ των κρατικών νοσοκομείων.

Κυριάκο Μητσοτάκη προβληματίζομαι με σένα. Εσύ εκλέχτηκες για να κάνεις άλλη δουλειά. Γι αυτό σε στήριξαν με μανία και πρωτόγνωρο πάθος, οι εμμονικοί, φανατικοί ταλιμπάν, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Για να υπονομεύσεις την δημόσια υγεία εκλέχτηκες. Για να βάλουν πόδι οι ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία. Για να επιβάλεις στην κοινωνία την ιδιωτική υγεία.

Την επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό, θα πρέπει να υλοποιήσεις κάτι άλλο. Αυτό που θα ζητά ο κόσμος. Την ενίσχυση των δημοσίων αγαθών. Του ΕΣΥ. Της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας.

Δύσκολη μοιάζει η λύση αυτού του γρίφου. Δύσκολο μοιάζει αυτός που φιλοδοξεί να κλείσει και να γκρεμίσει νοσοκομεία, ο ίδιος να κάνει στροφή και να τα ενισχύσει.

Συνήθως σ’ αυτή την αντίφαση απαντάει ίδια η κοινωνία, η ίδια η ζωή. Όταν αλλάζουν οι κατευθύνσεις της κοινωνίας, αλλάζουν και αυτοί που θα τις υλοποιήσουν. Έρχονται στην κυβέρνηση άνθρωποι, που πάντα πίστευαν και πιστεύουν στην στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων αγαθών.

Μετά την κρίση του κορονοϊού, τα ιδιωτικά συμφέροντα, η προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια της, δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα τους.

Ήδη μιλάνε για κομμουνισμό των ηλιθίων. Πολλά βέβαια, αν όχι όλα, θα κριθούν, από το τι θα έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Στην ίδια την ζωή. Τα γεγονότα θα κρίνουν το μέλλον. Όμως είναι βέβαιο ότι οι νεοφιλελεύθεροι άρπαγες, θα εξακολουθήσουν να ονειρεύονται το κλείσιμο των δημοσίων νοσοκομείων και το γκρέμισμα τους. Την λεηλασία της δημόσιας υγείας και της δημόσιας ασφάλισης.

Είναι πολλά τα λεφτά για να κάνουν εύκολα πίσω. Εσύ Κυριάκο το γνωρίζεις καλύτερα…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…