Newsroom

Newsroom

Κλειστά σχολεία στο δήμο Φαιστού μετά τα 5,1 Ρίχτερ

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη - 4,3 Ρίχτερ η ισχυρότερη

KRITI

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, με επίκεντρο τη Μεσαρά όπου, χθες το βράδυ, καταγράφηκε σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ .

Στην περιοχή επικρατεί ανησυχία, εξαιτίας της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν σήμερα κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές.

Η σημαντικότερη, από τις τελευταίες δονήσεις, ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», και καταγράφτηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Πάντως, για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, επεσήμανε το πρωί μιλώντας στο Open πως η πλούσια μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, ενώ πριν τον σεισμό είχε προηγηθεί και μία έντονη προσεισμική ακολουθία.