Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στην Αττική

Με τηλεργασία λειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο

NewsRoom 28/01/2022 | 09:00

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στην περιφέρεια Αττικής, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών μετά την κακοκαιρία.

Όσον αφορά στο Δημόσιο, θα λειτουργήσει και σήμερα με τηλεργασία για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, για όσους υπαλλήλους δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δικαιολογημένη θα είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.