Newsroom

Newsroom

Κλείνουν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105.5;

Έντονη ανησυχία εξαιτίας των πρώτων πληροφοριών σχετικά με την Ομάδα Εργασία για τη ραδιοφωνία

124578426 4139358232748220 4514607513362269401 n

Τρομερή εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της Ομάδας Εργασίας για τη ραδιοφωνία που συστάθηκε σύμφωνα με την απόφαση 1471/25.6.2021 της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τις εντολές του (τότε) αρμόδιου Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetradio.gr, στις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας που δεν είναι ακόμα οι τελικές, προκρίνεται η άποψη ότι οι σταθμοί που θα είναι υποψήφιοι για να αδειοδοτηθούν θα πρέπει να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το εταιρικό τους σχήμα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, γίνεται ειδική μνεία στα ραδιόφωνα των κομμάτων. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, αποκλείονται από τη διαδικασία γιατί «δεν είναι νοητή η λειτουργία τους, δεδομένων των συνταγματικών υποχρεώσεων πολυφωνίας». Αφήνοντας, έτσι, εκτός διεκδίκησης άδειας τον 105.5 Στο Κόκκινο, που ανήκει σε Α.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, και το ΑΡΤ 90.6 που ανήκει απευθείας στο ΛΑ.Ο.Σ. 

Παρακάτω οι τρεις κατηγορίες ραδιοσταθμών:

Εμπορικοί

Είναι εκείνοι που θα μπορούν, εκτός από το πρόγραμμά τους, να μεταδίδουν κανονικά διαφημίσεις και δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς όσον αφορά την εμβέλειά τους. Ωστόσο οι ραδιοσταθμοί αυτής της κατηγορίας θα πρέπει, σύμφωνα με το κείμενο, να είναι μόνο Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) ή Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.). Αφήνοντας, έτσι, εκτός τα φυσικά πρόσωπα -ιδιαίτερα δημοφιλές καθεστώς λειτουργίας στην περιφέρεια-, τις Ι.Κ.Ε. μέσω των οποίων λειτουργούν οι αυτοδιαχειριζόμενοι σταθμοί και κάποιοι άλλοι περιφερειακοί, και άλλους εταιρικούς τύπους (Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ.).

Μη κερδοσκοπικοί

Εκεί θα υπάγονται τα δημοτικά ραδιόφωνα, ως επιχειρήσεις ειδικού σκοπού από τους εκάστοτε δήμους, αλλά και εκείνα που θα λειτουργούν από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή από ΑΕΙ και Μητροπόλεις. Εκεί η «Ομάδα Εργασίας» θέτει περιορισμούς στη δραστηριότητά τους, καθώς προτείνει να μην γίνουν περιφερειακής εμβέλειας, δηλαδή να καλύπτουν πλήρως την περιοχή εξυπηρέτησής τους από τουλάχιστον τρία κέντρα εκπομπής, και να υπάρξει διαφήμιση «μέχρι ενός ορίου».

Κοινωνικοί-ερασιτεχνικοί

Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, στην οποία θα μπορούν να λάβουν άδεια σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και σχολικές μονάδες. Εκείνοι οι ραδιοσταθμοί θα εκπέμπουν μόνο «μικροτοπικά», δηλαδή «ταρατσάτα» και έξω από τα κέντρα εκπομπής, με περιορισμένη εμβέλεια και ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Παρόλο που γίνεται λόγος και για «ερασιτεχνικούς» σταθμούς, η παραπάνω πρόταση δεν συμπεριλαμβάνει τους ραδιοερασιτέχνες.

Πηγή: e-tetradio.gr

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…