«Κλείνει» την Προανακριτική η ΝΔ: Δεν καλεί Μαρινάκη, επιφυλάσσεται για Βαξεβάνη

Επισπεύδει η κυβερνητική πλειοψηφία την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που κατέληξε σε κοινοβουλευτικό «φιάσκο – παρωδία», όπως είχε προειδοποιήσει στο εξώδικό του ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος με τα βοσκοτόπια.

proanakritiki

Η συμπολίτευση -δια στόματος Θάνου Πλεύρη- «ξήλωσε» από τη λίστα μαρτύρων την πρότασή της για κλήτευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ επιφυλάξεις εκφράζει πλέον για τον Κώστα Βαξεβάνη παρά το γεγονός ότι το Documento περιλαμβάνεται στην πρόταση σύστασης της Επιτροπής.

Παρόλο που τον περασμένο Απρίλιο η ΝΔ είχε προτείνει για τον δεύτερο γύρο εξέτασης μαρτύρων τον Β. Μαρινάκη και τον Κ. Βαξεβάνη, σήμερα, Πέμπτη, απεφάνθη πως δεν έχει να προτείνει κανέναν μάρτυρα. «Τον Μαρινάκη δε θα τον φέρετε;» ρώτησε δηκτικά ο Π. Πολάκης τους βουλευτές της ΝΔ μετά την εισήγηση του Θ. Πλεύρη, εισπράττοντας αμήχανα χαμόγελα από την πλευρά της συμπολίτευσης. Η αναδίπλωση της ΝΔ αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε συγκροτώντας μία Προανακριτική που εν τη γενέσει της έμοιαζε μάταιη και εξελίχθηκε σε κοινοβουλευτική κωμωδία άνευ προηγουμένου.

Όσον αφορά τον εκδότη του Documento, η στάση των βουλευτών της ΝΔ καταδεικνύει την προσχηματική ένταξη της εφημερίδας και του ιδίου στην πρόταση συγκρότησης της Επιτροπής, αφού όπως απέδειξαν Πρώτο Θέμα, Τα Νέα και Χρ, Καλογρίτσας ουδεμία σύνδεση υπάρχει με τα 3 εκατ. ευρώ των Χούρι. Επίσης, η επιφύλαξη της πλειοψηφίας καταρρίπτει την γκεμπελίστικη ανακοίνωση της Πειραιώς την περασμένη Δευτέρα, στην οποία σημειωνόταν ψευδώς ότι τα επίμαχα 3 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας. Την ίδια μέρα που οι μηχανορράφοι της Πειραιώς προχώρησαν στην εν λόγω ανακοίνωση, ο Χρ. Καλογρίτσας είχε διαβεβαιώσει τον Θ. Πλεύρη πως το Documento κυκλοφόρησε με δικά του λεφτά, καθώς τα χρήματα των Χούρι ήταν δεσμευμένα από το Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ακριβώς τακτική είχε ακολουθήσει η ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ενώ προχωρούσαν σε συκοφαντικές αναφορές και ανακοινώσεις, τελικά δεν τόλμησαν να καλέσουν τον Κ. Βαξεβάνη, κάτι που αναμένεται να κάνουν και σε αυτήν την Επιτροπή. 

Οι μάρτυρες που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έπειτα από την απροθυμία κλήτευσης νέων μαρτύρων από τη ΝΔ, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, πρότεινε την κλήση των Γιάννη Στουρνάρα, Κ. Βαξεβάνη και Θ. Τσαδαρή, ο οποίος ήταν στέλεχος της Attica Bank. Ως προς τον διοικητή της ΤτΕ, η ΝΔ αρνήθηκε την κλήτευσή του, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- επιφυλάχθηκε για τον εκδότη του Documento. Επόμενος μάρτυρας της Επιτροπής αναμένεται να είναι ο κ. Τσαδαρής, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- θα ρίξει φως στα τραπεζικά πεπραγμένα του Χρ. Καλογρίτσα. Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική αναμένει από τον Γ. Στουρνάρα απάντηση σε σχέση με το αίτημα που του είχε υποβάλλει για την πορεία των 3 εκατ. ευρώ.

Αίτημα ακρόασης της χθεσινής συνεδρίασης μετά τη νέα αλλοίωση των πρακτικών

Ύστερα από τη νέα αλλοίωση των πρακτικών από τον Στ. Κελέτση, η κ. Τζάκρη άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Επιτροπής και ζήτησε την ακρόαση της επίμαχης συνεδρίασης. Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής:

«Εκτός από την ομολογημένη νέα νόθευση των πρακτικών, εφόσον, σύμφωνα με την χθεσινή σας δήλωση κύριε Πρόεδρε μόνο η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα μεταφέρθηκε προσηκόντως, ομολογήσατε επίσης την αφαίρεση από τα πρακτικά, ουσιωδών παρεμβάσεων των βουλευτών, του κ. Μαρκόπουλου και του κ. Τσαβδαρίδη, με το πρόσχημα ότι οι παρεμβάσεις αυτές ήταν εκτός τυπικής διαδικασίας.

Ο ψευδής χαρακτηρισμός των βουλευτικών παρεμβάσεων, ως εκτός διαδικασίας κραυγών, φωνών και παρεκβάσεων, σας καθιστά υπότροπο της αξιόποινης πράξης της νόθευσης, με ομολογημένη μάλιστα την εγκληματική συμπεριφορά σας. Αυτά που εσείς χαρακτηρίζεται ανάξια καταγραφής στα πρακτικά, χαρακτηρίζοντάς τα ως «άναρθρες κραυγές» είναι ακριβώς οι δηλώσεις των βουλευτών Τσαβδραρίδη και Μαρκόπουλου, που κατέκλυσαν τον φιλοκυβερνητικό τύπο, προφανώς και με την δική τους σύμφωνη γνώμη, ως ουσιωδέστατες παρεμβάσεις στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Καταθέτω κύριε Πρόεδρε στα πρακτικά σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, όπως protothema.gr, parapolitika.gr, tovima.gr, in.gr, documentonews, και πολλά ακόμα, το χθεσινό φύλλο των Νέων, της Εφημερίδας των Συντακτών, της Kontranews.gr, της Αυγής, αλλά και κάρτες που έπαιξαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΪ. Σε όλα αναφέρεται ρητά ότι ο Καλογρίτσας προκλήθηκε από τους γαλάζιους να δώσει ό,τι στοιχεία έχει στην διάθεσή του «Φυλλομετράς διαρκώς στοιχεία, όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε. Τέλος με τα αστεία! Του είπε ο Μαρκόπουλος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται «Γνωρίζω τι είναι το White House και το White Porscha, αλλά δεν σας λέω» φέρεται να του απάντησε ο μάρτυρας, ο οποίος πιέστηκε από τον γαλάζιο Δημήτρη Μαρκόπουλο «Δεν θα φύγεις, αν δεν μιλήσεις. Μη μας εμπαίζεις. Τι ήταν το το White House και το White Porscha;».

Στα χθεσινά ¨Παραπολιτικά¨ τώρα υπάρχουν και στιχομυθίες, όπως:

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ό,τι έχεις!

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Να δώσεις τα στοιχεία Καλογρίτσα. Πέντε μέρες μας δουλεύεις.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία –κλειδιά. Φυλλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος, με τα αστεία κύριε Καλογρίτσα. Μη μας φυλλομετράτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Κύριε πρόεδρε, καταθέτω τα σχετικά αποσπάσματα για να καταχωρηθούν στα πρακτικά. Κύριε Μαρκόπουλε και Κύριε Τσαβδαρίδη. Βρήκατε αυτές τις παρεμβάσεις σας στα πρακτικά της συνεδρίασης της Προανακριτικής της 25ης Μαϊου; Φυσικά και δεν τα βρήκατε, όπως δεν τα βρήκαμε και εμείς γιατί ο Πρόεδρος τα απάλειψε από αυτά.

Και μόνο το γεγονός κύριε Πρόεδρε ότι υπάρχει αυτή η αποδεδειγμένη από τις δημοσιεύσεις εντυπωσιακή απόκλιση μεταξύ αυτών που εσείς χαρακτήριζετε «άναρθρες κραυγές εκτός διαδικασίας» και των δηλώσεων που (και) ο φιλοκυβερνητικός τύπος αποτύπωσε ως κύριες και καίριες παρεμβάσεις των δύο βουλευτών, αποδεικνύει ότι δεν κάνετε καλά την δουλειά σας.

Παραβιάζετε στοιχειώδεις κανόνες σύνταξης των πρακτικών. Και ευτελίζετε την θέση σας ως προέδρου της Επιτροπής μας, αφού αποδεδειγμένα πλέον και συστηματικά αλλοιώνετε το περιεχόμενό τους.

Κύριε πρόεδρε, καλώ τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή συναδέλφους μου να ακούσουμε το ηχητικό ντοκουμέντο και να πιστοποιήσουμε ότι αφαιρέθηκαν τεχνηέντως, παρανόμως και κολάσιμα τα κάτωθι χορεία.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ουσιώδη επιρροή στο αντικείμενο έρευνας της Προανακριτικής».

Πηγή: documentonews.gr

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκρός ο οδηγός σύμφωνα με τοπικό μέσο (video)

λεοφωροειο

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκρός ο οδηγός σύμφωνα με τοπικό μέσο (video)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν απο λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας στην περιοχή…

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Πληροφορίες για ένα σοβαρά τραυματία

toyristiko

Κέρκυρα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό – Πληροφορίες για ένα σοβαρά τραυματία

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε έξω από την πόλη της Κέρκυρας, στην περιοχή Σγώβου.

Αρκαδία: Πώς έγινε η άγρια δολοφονία του 64χρονου μετά τη βάφτιση – Το ζευγάρι χτυπούσε τον 64χρονο με μανία (Video)

αστυνομια

Αρκαδία: Πώς έγινε η άγρια δολοφονία του 64χρονου μετά τη βάφτιση – Το ζευγάρι χτυπούσε τον 64χρονο με μανία (Video)

Το ζευγάρι προσπάθησε να ξεγελάσει τις αστυνομικές αρχές, δηλώνοντας... «λεκτική επίθεση» από το θύμα τους.