Κλείνει τα σύνορά της η Ουκρανία για τους Ρώσους

Σε δραστικά μέτρα προχωρά η κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσένιουκ στην Ουκρανία, έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με Ουκρανούς αξιωματούχους, όπως…

oukran syn

Σε δραστικά μέτρα προχωρά η κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσένιουκ στην Ουκρανία, έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με Ουκρανούς αξιωματούχους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Itar –Tass, η Ουκρανία κλείνει τα σύνορά της σε Ρώσους άνδρες ηλικίας 16 – 60 ετών.

Το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου, μάλιστα, τονίζει ότι θα επιτραπεί η είσοδος των Ρώσων μοναχά αν αποδείξουν ότι έχουν στενούς συγγενείς στη χώρα ή αν επιδείξουν πρόσκληση από κάποιον στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται όλοι οι Ρώσοι μέχρι πρότινος μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία επιδεικνύοντας μοναχά την ταυτότητά τους. Σχετικά με τους περιορισμούς αυτούς ενημέρωσε τους ταξιδιώτες η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot Airlines, τονίζοντας ότι η απαγόρευση αφορά και στους πολίτες της Κριμαίας, καθώς και της Σεβαστούπολης.

«Η είσοδος αυτής της κατηγορίας ανθρώπων θα επιτραπεί έπειτα από απόφαση των τοπικών αξιωματούχων (τη μονάδα συνοριοφυλάκων) αφού περάσουν από έλεγχο και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Αν τα έγγραφα που καταθέσουν αποδείξουν ότι έχουν συγγενείς ή αν επιβεβαιωθεί θάνατος ή βαριά ασθένεια στενού συγγενούς, είτε επιβεβαιωμένη γνήσια πρόσκληση νομικών προσώπων και ιδιωτών που θα έχουν σταλεί από τις αρχές του ουκρανικών συνόρων», αναφέρει σχετικό κείμενο που επισημαίνει ότι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα η είσοδος των Ρώσων πολιτών θα επιτραπεί «μόνο αν παρουσιάζονται με την οικογένεια και τα παιδιά τους».

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ria Novosti, που επικαλείται δηλώσεις Ουκρανού αξιωματούχου: «Οι περιορισμοί, που θα επιβληθούν σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς, αφορούν σε άνδρες με καλή φυσική κατάσταση που μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα».

Παράλληλα, όποιοι άνδρες λάβουν την απαιτούμενη άδεια θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά από τα εισιτήρια, τις αποδείξεις από τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα.

Όσο για τις γυναίκες ηλικίας 20 – 35 ετών, θα υποβληθούν σε αδιευκρίνιστους ακόμα ελέγχους, ενώ οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν και για το προσωπικό και τους τεχνικούς της αεροπορικής εταιρίας Aeroflot. Για αυτό το λόγο, η εταιρία καλεί τους ταξιδιώτες να μην προγραμματίζουν άμεσα ταξίδια με προορισμό την Ουκρανία, ενώ όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια πρόκειται να τους αποζημιωθούν.

Στο μεταξύ, η κρίση στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώνεται με την Μαριούπολη να έχει μετατραπεί σε θέατρο πολέμου, όπου τουλάχιστον τρεις φιλορώσοι ακτιβιστές έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Όλα αυτά την ώρα που η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από τα βίαια επεισόδια και με τη σειρά της η Μόσχα διατρανώνει ότι δεν εμπλέκεται στα αιματηρά περιστατικά.

Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός Τύπος κάνει λόγο για «ταπείνωση» της ουκρανικής κυβέρνησης, έπειτα από τη χθεσινή παρουσία των ουκρανικών τεθωρακισμένων με υψωμένη τη ρωσική σημαία και την απόφαση των στρατιωτών να αυτομολήσουν και να υποστηρίξουν τους ρωσόφιλους.

Παρόλα αυτά, σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η κρίση πραγματοποιείται τετραμερής συνάντηση ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες με τις αντιμαχόμενες πλευρές να φαίνονται να μην καταλήγουν σε ομαλή διευθέτηση της κατάστασης.

 

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…