Κλείνει τα σύνορα της η Αλβανία με Ελλάδα και η Κύπρος στον υπόλοιπο κόσμο

Tα σύνορα με την Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει ο  πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησής του για τον κοροναϊό. Πιο σκληρά μέτρα από την Κύπριο πρόεδρο που σφραγίζει τα σύνορα για όλους!  

passport

Ο Αλβανός πρωθυπουργός έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook:  

«Από αύριο στις 10.00 μμ απαγορεύεται είσοδος – έξοδος με Ελλάδα για επιβάτες αεροπορικής,  θαλάσσιας και οδικής συγκοινωνίας. Όπως και με την Ιταλία η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά

«Φόβος καθόλου, προσοχή ναι!». 

 

Στις πόλεις της χώρας αυξήθηκε η παρουσία της αστυνομία, ενώ μπλόκα της αστυνομίας ενισχυμένα από το στρατό αναπτύσσονται κυρίως σε συνοριακές διαβάσεις. Οι καφετέριες, τα ρεστοράν και άλλα πολυσύχναστα κέντρα ήταν σήμερα κλειστά. Τα σουπερμάρκετ έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση του κόσμου σε τρόφιμα και τα φαρμακεία σε μάσκες. 

Κλείνει τα σύνορα η Κύπρος στους πάντες

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον κοροναϊό ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα οδοφράγματα.

Παρουσιάζοντας τη νέα δέσμη αποφάσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ουδείς είναι υπεράνω ή δύναται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή όλων όσων έχουν αποφασισθεί. Κατέστησε παράλληλα σαφές ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα συστάσεων και συνεννόησης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, σημειώνοντας ότι «δεν αποτελούν έκφραση απλής προτροπής, αλλά οδηγίες προς εφαρμογή».

Στο διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, από την προσεχή Κυριακή και για περίοδο 15 ημερών σε πρώτη φάση, την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη – ανεξαρτήτως υπηκοότητας – που δεν εμπίπτει στις κατηγορίες Κυπρίων πολιτών, νόμιμα διαμενόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία και Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία.
 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…