Newsroom

Newsroom

Κλείνει το Met λόγω κορονοϊού – Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο

To Met, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά, από την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους λόγω του κορονοϊού. 

μετ

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας αφορά και τους τρεις χώρους του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, ενώ ελήφθη «σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι προσπάθειες της Νέας Υόρκης να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.   

Το Μουσείο δεν ανακοίνωσε πότε θα ανοίξει ξανά τις πύλες του, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα γίνει λεπτομερής καθαρισμός, ενώ τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. «Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε το προσωπικό, τους εθελοντές και τους επισκέπτες», δήλωσε ο Ντάνιελ Βάις, πρόεδρος και CEO του Met.    

Δύο από τους εργαζόμενους στο μουσείο εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης και είναι σε περιορισμό στο σπίτι τους, ενώ έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για κορονοϊό. «Παρότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα κρούσματα που συνδέονται με του μουσείο, πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για την κοινότητα, που αυτή τη στιγμή μας καλεί να περιορίσουμε τις συγκεντρώσεις», εξήγησε ο Βάις.   

Στο παρελθόν το Met έχει κλείσει δύο φορές, για δύο ημέρες. Ήταν μετά την 11η Σεπτεμβρίου και έπειτα από τον τυφώνα Σάντι. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα το Λούβρο αποφάσισε να επιβάλλει περιορισμούς στην είσοδο των επισκεπτών, καθώς πλέον μπορούν να μπαίνουν στο μουσείο μόνο όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο διαδικτυακά, ή δικαιούνται δωρεάν είσοδο.   

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας