"Κλειδώνει" το κλείσιμο της αξιολόγησης με τις τελευταίες λεπτομέρειες

Μέχρι το μεσημέρι θα περιμένει το EuroWorking Group τις τελευταίες ενέργειες από την ελληνική πλευρά για να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης, που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των 7,5 δις ευρώ.

574420111dc524de388b4993

Οι τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν να οριστικοποιηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορούν σε ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom, καθώς και το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δις ευρώ θα γίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως η εισήγηση των θεσμών είναι θετική σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ’ επέκταση την εκταμίευση της δόσης.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το 95% των προαπαιτούμενων

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τη Δευτέρα και αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, O Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως «οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες».

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε βέβαιος ότι «η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοιχτά».

Πρόσθεσε επίσης ότι η εκταμίευση της δόσης μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…