Κλακαδόροι και μαργαριτάρια στο ντιμπέιτ της Περιφέρειας Αττικής

Σχεδόν δύο μήνες μετά το ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, έγινε χθες η αντίστοιχη διαδικασία για τέσσερις διεκδικητές της Περιφέρειας Αττικής στο βιβλιοπωλείο Ιανός στο κέντρο της Αθήνας.

ιανος

Ρένα Δούρου, Γιώργος Πατούλης, Γιάννης Πρωτούλης και Γιάννης Σγουρός κλήθηκαν να τοποθετηθούν με πρωτολογία και δευτερολογία σε πέντε ερωτήματα προκειμένου και οι εκλογείς να διαμορφώσουν εικόνα για τις θέσεις τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένας απίστευτος συνωστισμός από τις ομάδες υποστήριξης των υποψηφίων και ειδικά την πλευρά Πατούλη ο οποίος δεχόταν βροχή χειροκροτημάτων ανάμεικτα και με σφυρίγματα επιδοκιμασίας ακόμη και όταν μπέρδευε τα λόγια του όπως συχνά του συμβαίνει. Φορώντας ένα γαλάζιο σακάκι, ασορτί με το επίσης γαλάζιο της συζύγου του Μαρίνας, ο κ.Πατούλης έφτασε χειροκροτούμενος από την ώρα που ανέβαινε τις σκάλες. Η υπεροπλία του σε χειροκροτητές ήταν οφθαλμοφανής ενώ κάποιες κυρίες, κατά κανόνα ξανθομαλλούσες φρόντιζαν επίσης την ώρα που ο αρχηγός μιλούσε, να κάνουν το χαρακτηριστικό «σσσ» για να ακουστούν καθαρότερα τα λόγια του, θυμίζοντας κάπως όσα συμβαίνουν σε αίθουσες νηπιαγωγείων.

Είναι ζήτημα εάν στο ασφυκτικά γεμάτο πατάρι του βιβλιοπωλείου είχε καταφέρει να παρεισφρήσει έστω και ένας πολίτης που είχε έρθει απλως να ακούσει τις θέσεις των υποψηφίων και δεν βρισκόταν εκεί γιατί ανήκε σε ομάδα υποστήριξης κάποιου υποψηφίου.

Τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να τοποθετηθούν ήταν πέντε και τα γνώριζαν εκ των προτέρων οι υποψήφιοι. Σε τίτλους ήταν: Αρμοδιότητες-Απορρίμματα-Οικονομική Ανάπτυξη-Πολιτική Προστασία-Συνεργασίες/Απλή Αναλογική. 

Οι απαντήσεις των υποψηφίων

Αν και βρέθηκε περισσότερο από όλους στο στόχαστρο των επικρίσεων, η Ρένα Δούρου κατάφερε να αρθρώσει τον πιο συγκροτημένο λόγο σε επίπεδο απολογισμού και επιχειρημάτων απέναντι σε έναν Γιώργο Πατούλη που είχε έρθει προετοιμασμένος να εκπέμψει συνθήματα για να συνεγείρει το κοινό, συνηθισμένος από τις ομιλίες που πραγματοποιεί δύο και τρεις φορές σε καθημερινή βάση αλλά απευθυνόμενος στο δικό του κοινό.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αναγκάστηκε πολλές φορές να διαβάζει από τις σημειώσεις που είχε προετοιμάσει, προφανώς, για να αποφύγει την υπέρβαση του χρόνου όπως συχνά συμβαίνει στις ομιλίες και τις τοποθετήσεις του. Οσο για τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, εκείνος άσκησε σκληρή κριτική προς όλους υποσχόμενος να την συνεχίσει στο μελλοντικό περιφερειακό συμβούλιο προς όφελος του λαού.

Ηταν οφθαλμοφανές πως μιλούσε με μια προοπτική αντιπολίτευσης καθώς αφενός ζήτησε από τον κόσμο να τον ψηφίσει αφετέρου δήλωσε ορθά κοφτά πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί και με κανέναν άλλον, ενώ η πιθανότητα να πάρει πάνω από το 50% των ψήφων στην Αττική την πρώτη Κυριακή κρίνεται μάλλον απίθανη.

Όσο για  την ανάλυση κάποιων βασικών τοποθετήσεων, αξίζει μια αναφορά στις στιγμές εκείνες που το βιβλιοπωλείο μετατρέποταν σε κοσμηματοπωλείο γεμάτο λάμψεις από τα συνεχή φλας των δύο προσωπικών φωτογράφων του κ.Πατούλη, τα μάτια των υποστηρικτών του που γυαλίζουν στην οσμή της εξουσίας αλλά και τα περίφημα λεκτικά μαργαριτάρια του ίδιου του υποψηφίου. Ενδεικτικά:

-Ζήτησε λύσεις για τα απορρίμματα «προσαρμοσμένες στα ευρωπαϊκά ιδεώδη»!

-Μίλησε δύο φορές για «έργα ατάκτως ειρημένα» αλλά και «ειρημένες υδροφόρες στη Μάνδρα που δεν είχαν βρεθεί ποτέ μεταξύ τους για να κάνουν στρατηγική».

-«Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για να θωρακίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα από τα εργα της θωράκισης των αντιπλημμυρικών έργων» ήταν μία ακόμη φράση που έγραψε μικρή τροχιά δόξας.

-Το καλύτερο όμως το είπε όταν θέλησε να εξηγήσει γιατί ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι παρών στις καταστροφές μπερδεύοντας το «ακαταλόγιστο» με το «αδιανόητο». Παραθετουμε όλο το σκεπτικό: «Θεωρώ ότι το ανωτατο αξίωμα κάποιου είναι του Περιφερειάρχη. Οταν το κράτος ασθενεί, αυτός που θα πρέπει να τους ταρακουνήσει είναι αυτός που έχει αυτό το μεγάλο αξίωμα. Και προφανώς όταν ο αρχηγος της Πυροσβεστικής η ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, θα πρέπει σαφέστατα να εισαι εκείνος που θα του τραβήξει και κανένα αυτί. Δεν καταλαβα. Τι έχει το αδιανόητο;»!!!

Πηγή:The Fact.gr

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…