Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το Σάββατο 25 Απριλίου τον χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, σε μια μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, ενόψει του αγωνιστικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τίτλος της εκδήλωσης: «Διαβάζοντας την ιστορία του κόσμου σε μικρά ονόματα», στίχος του Γιάννη Ρίτσου από το «Καπνισμένο Τσουκάλι», γραμμένο εξόριστος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο μουσείο και στην ειδικά στημένη έκθεση, ενώ επισκέφτηκαν το μνημείο των 200 εκτελεσθέντων της Κατοχής.


Κουτσούμπας: «Τιμάμε τους ήρωες της τάξης μας»
Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που ήρθαν στην επιφάνεια τον Φεβρουάριο, φωτογραφίες που αποτύπωσαν για πρώτη φορά σε εικόνα τον ηρωισμό των εκτελεσθέντων και τα οποία, κατά τον ίδιο, «προκάλεσαν δέος, θαυμασμό και περηφάνια σε όλο τον λαό». Επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δήλωσε «αναρμόδια» όταν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, ζητώντας μάλιστα την απόσυρση της ερώτησης. «Δεν δηλώνουν αναρμόδιοι όταν ταυτίζουν τους εκτελεσμένους με τους εκτελεστές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα, με συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Γιώτα Νέγκα, ο Παντελής Θαλασσινός και άλλοι.

Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια