ΚΚΕ: Απαράδεκτη και προκλητική η δικαστική απόφαση για πρώην βουλευτή

«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή την…

emporoypalliloi 0

«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή την πρώην βουλευτή του κόμματος και πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, η απόφαση ελήφθη μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν.

«Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα “νόμος και τάξη”, κατά πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, έτσι ώστε να μην οργανώνονται, να μη διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι, ακόμη κι όταν συνάδελφός τους απολύεται άδικα. Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αντιδραστικών άλλων αποφάσεων της δικαιοσύνης που υπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, αυτά της μεγαλοεργοδοσίας και στοχεύουν ενάντια στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική».

«Δεν θα τους περάσει. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη»συμπληρώνει και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Την απόφαση του δικαστηρίου καταδικάζει και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Με την απόφαση αυτή, η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο τυφλή και αταξική είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του Σωματείου, την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το Σωματείο για την επιχείρηση “Αρβανιτίδης”, με αποκορύφωμα την παρακολούθηση Γενικής Συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο με κάμερα».

«Δεν περιμένουμε καμία απόφαση δικαστηρίου να μας δικαιώσει ή να μας τρομάξει» σημειώνει η Ένωση και προειδοποιεί: «Όσες καταδικαστικές αποφάσεις και να πάρουν τα δικαστήρια, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων». 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…