Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη

Κιβωτός του Κόσμου

Οεισαγγελέας, Δημήτρης Νομικός εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιο για βαριές κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο αγοριών.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας στην πολυσέλιδη πρόταση του εκθέτει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, που ξεκίνησε με καταγγελίες των δύο αγοριών, τροφίμων σε δομές της Κιβωτού και αποφαίνεται ότι για τον κληρικό «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Οι δύο καταγγέλλοντες έχουν καταθέσει στις αρχές συγκεκριμένα περιστατικά, που για τον έναν αφορούν το διάστημα Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για το δεύτερο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Με την πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, απορρίπτει τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει ο κατηγορούμενος περί αναξιοπιστίας των δύο καταγγελιών που έκαναν οι δύο πρώην τρόφιμοι της Κιβωτού και θεωρεί πως όσα ισχυρίζονται οι δύο καταγγέλλοντες είναι απολύτως διασταυρωμένα:

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)», τονίζει. Σημειώνει δε ότι οι μάρτυρες :

«Επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου, όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματικά αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα».

Παράλληλα ζητά από τους δικαστές να διατηρήσουν τους περιοριστικούς όρους (υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ) που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην πρόταση του κ. Νομικού περιγράφονται λεπτομερώς όσα καταγγέλλουν ότι βίωσαν τα δύο αγόρια, με τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφαίνεται ότι «κοινή συνισταμένη είναι ότι ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. Οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε τη σεξουαλική του ικανοποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο Εισαγγελέας, ο κληρικός προέβη στις παράνομες πράξεις του, εκμεταλλευόμενος δραστηριότητες της Κιβωτού και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τους παθόντες. Μάλιστα όπως αναφέρει για την περίπτωση του 13χρονου αγοριού, το οποίο περνούσε χρόνο στο σπίτι του κληρικού, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού».

Ο Εισαγγελέας τονίζει ότι στοιχεία με βεβαιώσεις και αντιθέσεις επί των καταγγελιών που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, μπορούν να κριθούν κατά την πεποίθηση των δικαστών επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου παρουσία ειδικού ψυχολόγου κλπ. Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του π. Αντώνιου και επτά εργαζομένων σε δομές της Κιβωτού για κακοποιητικές, βάναυσες και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών τροφίμων σε δομές της ΜΚΟ.

Πιερίδη για εξωφρενική τιμή ξαπλώστρας στη Βουλιαγμένη: «Το νούμερο που βλέπω εκεί είναι αληθινό»

41c16824 mariada pieridi gios

Πιερίδη για εξωφρενική τιμή ξαπλώστρας στη Βουλιαγμένη: «Το νούμερο που βλέπω εκεί είναι αληθινό»

«Μπήκα στο ίντερνετ -γιατί πλέον δυστυχώς μόνο μέσω Ίντερνετ μπορείς να κλείσεις- και το νούμερο…

Χάος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Χιλιάδες επιβάτες περιμένουν την πτήση τους (video)

αεροδρόμιο επιβάτες

Χάος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Χιλιάδες επιβάτες περιμένουν την πτήση τους (video)

Δεν έχουν προηγούμενο οι σκηνές από το Ελευθέριος Βενιζέλος μετά το παγκόσμιο blackout που επικρατεί

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: 12 ερωτοαπαντήσεις – «Δεν συντρέχει κίνδυνος» λένε οι ειδικοί, για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λέει ο Κουρέτας

5415314

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: 12 ερωτοαπαντήσεις – «Δεν συντρέχει κίνδυνος» λένε οι ειδικοί, για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λέει ο Κουρέτας

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ζωονόσο και όχι ζωανθρωπονόσο καθώς και ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο…

Χαλκ Χόγκαν: Έσκισε τα ρούχα του και έδωσε ρεσιτάλ για τον Ντόναλντ Τραμπ – «Πυροβόλησαν τον ήρωά μου» (video)

AP24201057556837

Χαλκ Χόγκαν: Έσκισε τα ρούχα του και έδωσε ρεσιτάλ για τον Ντόναλντ Τραμπ – «Πυροβόλησαν τον ήρωά μου» (video)

Σε σόου μετέτρεψε το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ο Χαλκ Χόγκαν ο οποίος έσκισε τα ρούχα…