Κιβωτός του Κόσμου: Σεξουαλική παρενόχληση από τον Πατέρα Αντώνιο καταγγέλλει 19χρονος

Τέσσερα πρόσωπα φέρεται να εμπλέκονται, στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε δομές της οργάνωσης.

kivotos

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Εισαγγελία ανηλίκων που ανέλαβε τη δικογραφία της υπόθεσης, ερευνά στέλεχος της οργάνωσης, σε βάρος του οποίου υπάρχει η καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Το 19χρονο, σήμερα, αγόρι, περιγράφει πως ο πατέρας Αντώνιος, ο άνθρωπος που ίδρυσε την Κιβωτό του Κόσμου, ήταν εκείνος που τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και το πρόσωπο που κατονομάζει στην κατάθεσή του, μέρος της οποίας μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες.Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου.

Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα» φέρεται να περιγράφει ο 19χρονος στην κατάθεσή του.

Τα άλλα τρία πρόσωπα που ερευνώνται είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό, από το στενό περιβάλλον του παραπάνω στελέχους, που ζούσαν από παιδιά σε δομές της οργάνωσης και κατέληξαν να εργάζονται εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για τα τρία αυτά πρόσωπα ότι δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους, αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Η νέα μαρτυρία που αποκάλυψε η ΕΡΤ αφορά ένα παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί θεωρήθηκε ύποπτο και φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο.

Ο 18χρονος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Εκεί, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα.

Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα.

«Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και τους χτυπούσαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους» καταλήγει σε μια κατάθεση ψυχής ο καταγγέλλων.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ