Newsroom

Newsroom

Κιβωτός του Κόσμου: Σε εξέλιξη έφοδος της αστυνομίας στη δομή της Καλαμάτας

Στη δομή της Καλαμάτας που λειτουργούσε δίχως άδεια.

κιβωτος

Σύμφωνα με την ERT Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Κιβωτό του Κόσμου της Καλαμάτας και πραγματοποιούν έρευνα.

Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Η έρευνα έγινε μετά από σχετική εντολή της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατασχέσεις εγγράφων και λογιστικών βιβλίων από τη δομή, γεμίζοντας συνολικά τέσσερις κούτες με έγγραφα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις εισαγγελικές αρχές η έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με τη διαβίωση στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο οι βασικές πτυχές της υπόθεσης, ενώ παράλληλα στο “μικροσκόπιο” της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν μπει και τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, των στενών συγγενικών του προσώπων κι όσων διαπιστωθεί πως ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, εάν υπήρξε ή όχι χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Επίσης, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας θα ελεγχθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχείων των προσώπων αυτών με ερευνώμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχτούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…