Κιβωτός του Κόσμου: «Φοβάται πάρα πολύ, τους κάνουν πλύση εγκεφάλου» – Συγκλονίζει η μητέρα 15χρονου

«Ένα σημάδι που είχε, είπε: ‘μαμά το έπαθα…’ δεν ολοκλήρωσε την κουβέντα, μίλησε η υπάλληλος: ‘χτύπησε από το παιχνίδι’. Συμφώνησε όμως το παιδί».

Κιβωτός του Κόσμου

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τη «Κιβωτό του Κόσμου» και τα όσα δεινά φαίνεται να περνούσαν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές της.

Η μητέρα του 15χρονου, του δεύτερου παιδιού που έχει καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση μέσα στη «Κιβωτό του Κόσμου», μιλάει στο Live News για την κατάσταση που βρίσκεται το παιδί της.

Πρόκειται για μητέρα 6 παιδιών, από τα οποία μόνο ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και μένει στην Οργάνωση.

«Φοβάται πάρα πολύ»

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Είναι πολύ τρομαγμένο. Δεν μπορεί να μιλήσει εάν δεν βγει απ’ έξω, να νιώσει σιγουριά.

Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα, έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω.

Δεν μπορεί να μου πει εμένα πολλά πράγματα, ότι γίνονταν πράγματα πολλά, ‘δεν γνωρίζω, μαμά δεν μπορώ να σου πω τώρα αυτή την στιγμή, εγώ δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σου πω μαμά ακόμα’. Δεν είναι το παιδί έτοιμο να μιλήσει, κρύβεται μέσα του. Τι θα τραβήξει αυτό το παιδί, πώς θα τα βγάλει από μέσα του.

Φοβάται αν κάνουν κάτι σε εμένα, τόσο πολύ δηλαδή φοβάται. Λέω: ‘μην φοβάσαι για εμένα, δεν θα μου κάνουν τίποτα’. Λέω: ‘εσύ δεν φοβάσαι για τον εαυτό σου’, ‘γι’ αυτό δεν πρέπει να μιλάμε’. Δηλαδή να φοβάται να δει ποιον; Τη μητέρα του. Το βιολογικό του αίμα. Που θέλει να έρθει στο σπίτι, δεν είναι ότι δε θέλει».

«Έχω 6 παιδιά και μου πήρανε το ένα»

«Έχω πάει στην ασφάλεια. Έχω κάνει και στο παρελθόν ενέργεια για να το πάρω με εισαγγελική απόφαση και μου έβγαζαν ότι είμαι ακατάλληλη. Έχω 6 παιδιά μου πήρανε μόνο το πέμπτο. Δηλαδή τα άλλα μου τα παιδιά και νεογέννητο που έχω τώρα και το έχω στο σπίτι είμαι ικανή και δεν είμαι ικανή να μεγαλώσω ένα παιδί που είναι στην ‘Κιβωτό’.

Μετά στο παιδί λέγανε ότι: ‘Η μητέρα σου δεν μπορεί να σε συντηρήσει’. Δημόσιος υπάλληλος, ακατάλληλος για το παιδί. Έχω κάνει πολλές ενέργειες».

«Θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου»

Η μητέρα του 15χρονου τονίζει πως αν έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται στην «Κιβωτό του Κόσμου», τότε θα πάρει το νόμο στα χέρια της.

«Ένα σημάδι που είχε, είπε: ‘μαμά το έπαθα…’ δεν ολοκλήρωσε την κουβέντα, μίλησε η υπάλληλος: ‘χτύπησε από το παιχνίδι’. Συμφώνησε όμως το παιδί. Ο λόγος, δεν τον ξέρω. Τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, να σας πω την αλήθεια; Πλύση εγκεφάλου.

Στο σχολείο που πήγα παράνομα να το δω, υποτίθεται παράνομα, γιατί δεν μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε στα σχολεία να ρωτάμε την πρόοδο του παιδιού, μόνο η Κιβωτός μπορούσε, ‘φύγε μαμά, φύγε γιατί μην το πούνε τα άλλα τα παιδιά και θα έχω κάποια τιμωρία, κάποια συνέπεια’.

Εγώ καταλαβαίνω όταν δεν πάει καλά, αλλά με παρουσία κάποιου ατόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε και άνετα, όταν λέει το παιδί: ‘πάρε με μαμά, πάρε με από εδώ και πήγαινε με σπίτι, θέλω να φύγω’. Και τηλεφωνική επικοινωνία με ανοιχτή ακρόαση κάποιος να καθοδηγεί την κουβέντα και να μην εκφράζεται το παιδί ελεύθερα.

Τώρα ξεκαθαρίζει τι γίνεται σιγά σιγά. Τώρα σιγά σιγά αρχίζουν τα παιδιά και νιώθουν λίγο, λίγο, λίγο, προσπαθούν μετά από όλο αυτό, να νιώσουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτά. Έχω να μιλήσω από την Πέμπτη που πήγα και το επισκέφτηκα, πήγα το είδα το παιδί.

Εάν έχει γίνει κακοποίηση σωματική, θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…