Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν λογαριασμοί πατηρ Αντώνιου

Η Οικονομική Αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» πού πήγαν οι δωρεές που έγιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου»

ΕΚ - Κιβωτος του Κοσμου

Η Οικονομική Αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» τους λογαριασμούς των πρώην μελών του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου». Αυτό που θέλουν να διαπιστωθούν οι Αρχές από το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών (έχει δώσει το πράσινο φως και ο εισαγγελέας) είναι αν υπάρχουν περίεργα ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Οι Αρχές θα εξετάσουν πόσα χρήματα είχαν τα πρώην μέλη του ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» πριν από τη λειτουργία της δομής και πόσα χρήματα έχουν τώρα και σε περίπτωση που τα ποσά δεν ταυτίζονται θα τους καλέσουν να καταθέσουν.

Άλλωστε και από αύριο συνεχίζεται το σαφάρι των ελέγχων σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», προκειμένου να εντοπιστούν και νέα στοιχεία από τα λογιστικά βιβλία.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έρχονται στο φως είναι ότι η Κιβωτός από το 2014 μέχρι και σήμερα είχε δωρεές ετησίως περίπου 5 με 6 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι δωρεές τα τελευταία εννέα χρόνια υπολογίζονται σε πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, μόνο τα 5 τελευταία χρόνια οι δωρεές στην Κιβωτό φαίνεται να ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ και οι έλεγχοι ακόμη συνεχίζονται.

Ελέγχονται και θυρίδες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνουν και σε θυρίδες. Μάλιστα, στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της «Κιβωτού του Κόσμου» και η χλιδάτη ζωή, με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Η πρεσβυτέρα είναι η γυναίκα που άδειασε τη θυρίδα

Την ίδια ώρα, το MEGA φέρνει στο φως ένα ακόμη αποκαλυπτικό περιστατικό: Πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  MEGA,η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα δεν είναι άλλο από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη συμβεί. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος.

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.