Κιβωτός: Ανέγγιχτος για οκτώ χρόνια ο μισθός του πατέρα Αντώνιου – Έλεγχος στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας

Με ποια χρήματα, από ποιες πηγές, διαβίωναν όλα αυτά τα χρόνια, ζώντας μάλιστα μια άνετη ζωή, ο πατέρας Αντώνιος και η οικογένεια του.

5737448

Σοβαρά ευρήματα, που ενισχύουν τις υποψίες διάπραξης ποινικά κολάσιμων πράξεων, έχουν ήδη ανακύψει από τον εξονυχιστικό έλεγχο που κάνει η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην κίνηση των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι το γεγονός ότι η μισθοδοσία του πατέρα Αντώνιου από την εκκλησία ήταν ανέγγιχτη για περίπου οκτώ χρόνια. Δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος δεν είχε κάνει καμία ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπαίνουν τα νόμιμα αυτά χρήματα.

Το ερώτημα που εύλογα ανακύπτει, όπως μας ανέφερε υψηλά ιστάμενο πρόσωπο από την Αρχή, είναι με ποια χρήματα, από ποιες πηγές, διαβίωναν όλα αυτά τα χρόνια, ζώντας μάλιστα μια άνετη ζωή, ο πατέρας Αντώνιος και η οικογένεια του.

Την ίδια στιγμή διερευνάται η πηγή προέλευσης τόσο του χρηματικού ποσού που βρέθηκε στο σπίτι του ζεύγους, περί τα 250.000 ευρώ, όσο και των 500.000 ευρώ που πριν από μερικές ημέρες φέρεται να κατέθεσε η πρεσβυτέρα σε τραπεζικό λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο μεταξύ η Αρχή θα διερευνήσει και τις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, καθώς για πολλά χρόνια είχε την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες» ως διαχειρίστρια της Κιβωτού του Κόσμου.

Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τις έρευνες που κάνει η Αρχή και η Οικονομική Αστυνομία αποστέλλονται στους Εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…