Κινητοποίηση ενάντια στις 11 εκδικητικές απολύσεις μισθωτών μηχανικών επειδή συνδικαλίστηκαν

Από το πρωί σήμερα περίπου εκατό εργαζόμενοι και αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα και ζητούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που απολύθηκαν για συνδικαλιστική δράση.

5776548

Σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 31 Γενάρη στις 8 π.μ., στα γραφεία της «GREEN PROPERTIES» (Αλ. Πάντου 33, Καλλιθέα) κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) ενάντια στις ομαδικές εκδικητικές απολύσεις μελών του Σωματείου που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους.

Από το πρωί σήμερα περίπου εκατό εργαζόμενοι και αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα και ζητούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που απολύθηκαν για συνδικαλιστική δράση. Μάλιστα καταγγέλλεται από τους συγκεντρωμένους ότι η εταιρεία που κατασκευάζει «πράσινες», πολυτελείς κατοικίες, φρόντισε εκτός από το να καλέσει την αστυνομία, να παρατάξει και ομάδα «φουσκωτών» στην είσοδο του κτιρίου!

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι:

«Οι τελευταίες ομαδικές απολύσεις δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”, αποτελούν κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο καθώς οι εργαζόμενες/-οι που απολύθηκαν απεργούν και διεκδικούν όχι ατομικά αλλά συλλογικά και απευθυνόμενοι για στήριξη στο Σωματείο τους, ενώ η Green Properties επιδιώκει να “διαπραγματεύεται” μεμονωμένα με τον κάθε εργαζόμενο, στα πλαίσια της εργασιακής «ζούγκλας» που επιδιώκει να επιβάλλει μέσω της ατομικής διαπραγμάτευσης.

Είχε προηγηθεί απόλυση μέλους του ΣΜΤ λόγω συμμετοχής της στην 24ωρη γενική απεργία του περασμένου Απρίλη προς τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων που είχαν απεργήσει. Η επιθετική στάση της εργοδοσίας επιβεβαιώθηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε δηλώνοντας ότι “δεν αναγνωρίζει” την …ύπαρξη Σωματείου. Είχε φροντίσει να καλέσει την αστυνομία για να τρομοκρατήσει(;) τα συγκεντρωμένα μέλη του ΣΜΤ αλλά και τους εργαζόμενους της Green Properties, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι είχαν περάσει από “φιλική ανάκριση” γιατί τους είδαν να μιλούν με τους συγκεντρωμένους έξω απ΄την εταιρεία.

Η Green Properties δίνει σεμινάρια αντεργατικής πολιτικής στα γραφεία και τα εργοτάξιά της. Άλλωστε μετά από καταγγελίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας έχει ήδη χρεωθεί πρόστιμα για αδήλωτη εργασία και παραβίαση ωραρίων στα εργοτάξια. Η κερδοφορία της ενισχύεται μόνο απ΄τα καρατομημένα εργασιακά δικαιώματα και γι’ αυτό δε θέλει επ’ ουδενί να τα διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους και το Σωματείο.

Έτσι χτίζεται το νέο “θαύμα” της ανάπτυξης στις κατασκευές: με τη δική μας φτηνή ευέλικτη εργατική δύναμη χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με αχαλίνωτη εντατικοποίηση που είναι όρος για την εκτόξευση της κερδοφορίας κατασκευαστικών εταιρειών και τραπεζών. Την ίδια ώρα οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων μετατρέπουν σε άπιαστο όνειρο την κάλυψη των σύγχρονων στεγαστικών μας αναγκών που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν, βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύμα κατασχέσεων λαϊκών κατοικιών».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών διεκδικεί:

Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά με ικανοποίηση των αιτημάτων τους, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να αναπληρώνουν τις απώλειες των προηγουμένων χρόνων και τον πληθωρισμό που συρρικνώνει το εισόδημά μας. Ζητάμε την κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων με ΔΠΥ, δώρα/επιδόματα, ωράρια, διαλείμματα και ετήσιες άδειες.

Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και να διεκδικήσουν:

  • Ανάκληση των ομαδικών εκδικητικών απολύσεων
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.)
  • Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλειμμα τις ετήσιες άδειες.
  • Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφους. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.
  • Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…