Newsroom

Newsroom

Κινητοποιήσεις από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ).…

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ). Την ίδια ώρα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών για αύριο και μεθαύριο αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 9:00 στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ και ζητεί να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 445 διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ

Όπως επισημαίνει η ομοσπονδία, σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δοθεί η χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Στο μεταξύ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως αντίδραση στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα δημαρχεία και δημοτικά κτίρια θα παραμείνουν υπό κατάληψη μέχρι και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ενώ το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν γενικευμένες καταλήψεις όλων των υπηρεσιών των Δήμων με παράλληλες γενικές συνελεύσεις ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος κλιμάκωσης.

Την ίδια ημέρα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρουν οι σύλλογοι τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Μετά τη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.