Κινητικότητα στο εσωτερικό της ΝΔ: Συνάντηση Μπακογιάννη – Καραμανλή

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του πρώην προέδρου της ΝΔ,…

2235431

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του πρώην προέδρου της ΝΔ, το πρωί της Παρασκευής.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης, η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι αντικείμενο της συζήτησης με τον πρώην πρωθυπουργό ήταν η εσωκομματική αναταραχή που επικρατεί στη ΝΔ μετά την εκλογική ήττα.
Αντίθετα, δήλωσε πως η συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία. Όπως είπε η πρώην υπουργός, ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δέχθηκε πρόταση από την προεδρία του ΟΑΣΕ να συμμετέχει σε 15μελές συμβούλιο για τη διαχείριση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ανακοίνωσε ότι θα αποδεχθεί την πρόταση.

Ερωτώμενη για τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι θέμα που δε συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό. «Ξέρω την πάγια θέση του κ. Καραμανλή. Η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να σας τη πω εγώ» παρατήρησε.

Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή έφθασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος ουσιαστικά διέψευσε την πρώην υπουργό Εξωτερικών: «Είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης».  Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Θα συνεδριάσουν τα όργανα. Θα κάνουμε τη συζήτηση. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ό, τι άλλο πούμε τώρα, είναι περιττό».
Μιλώντας αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κώστας Γκιουλέκας είπε πως η ήττα έχει ονοματεπώνυμο κι αρνήθηκε να απαντήσει αν βρήκε ικανοποιητική την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική γραμματεία της ΝΔ, το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πάντως πως υπήρχαν κάμερες έξω από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, σημαίνει πως επιδιώχθηκε να δοθεί δημοσιότητα στη συνάντηση, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.