Κίνηση αλληλεγγύης του Ρουβίκωνα στο Γηροκομείο Αθηνών: Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον

Tρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης κατάφερε να συγκεντρώσει  η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα για το Γηροκομείο Αθηνών

NewsRoom 30/03/2020 | 22:40

Δεκάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ρουβίκωνα για την ενίσχυση του Γηροκομείου Αθηνών, μετά από την έκκληση που απηύθυνε το ίδρυμα την περασμένη εβδομάδα για βοήθεια, καθώς φιλοξενεί περί τους 140 ηλικιωμένους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ο Ρουβίκωνας κάλεσε όσο κόσμο επιθυμεί να προσφέρει να το κάνει, με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης. Και το κατάφερε... καθώς παρέδωσε τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Γηροκομείο Αθηνών, την Δευτέρα (30/3).

«Σήμερα επισκεφθήκαμε το Γηροκομείο Αθηνών, μετά από έκκλησή του για κάλυψη αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης και καθαριστικών, φροντίζοντας την υγεία αλλά και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων που φιλοξενεί. Μπορέσαμε με τη βοήθεια όσων ανταποκρίθηκαν και στο δικό μας κάλεσμα, να μαζέψουμε αρκετά είδη» αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως ενώ το κράτος παραμελεί τους ηλικιωμένους, η κοινωνική βάση όταν υπάρχει άμεση ανάγκη, οργανώνεται και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

 

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.