Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Κινητοποίηση μπροστά από γνωστά πολυκαταστήματα στην Τσιμισκή πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενα για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

59ff17e91dc52433628b45b2

Έτσι, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε πολίτες που θέλησαν να κάνουν τα ψώνια τους σε καταστήματα της πόλης και στα μέλη του συντονισμού δράσεων που αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα οποία αποκλείουν εισόδους μεγάλων καταστημάτων.

Η Ένωση, όπως αναφέρει το voria.gr, διεκδικεί τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και ζητάει την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.

«Έχει δοθεί πλέγμα νομοθετικό στην εργοδοσία ώστε να μπορεί να επιβάλει τη δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα με εξαντλητικά ωράρια», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Γαρυφαλλιά Καλαμαρά.

Συγκεντρώσεις και στην Ερμού

Συγκέντρωση στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Η ΟΙΥΕ είχε προκηρύξει σήμερα 5 Νοεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, ζητώντας από τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας, καθώς αυτό θέλουν, όπως υποστηρίζει, οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά.