Newsroom

Newsroom

Κινέζος καλλιτέχνης έχει βάλει κάμερα στο στόμα του και καταγράφει τα τεστ κορονοϊού που κάνει (video)

Η ιδέα τού ήρθε όταν ξεκίνησε να αναλογίζεται το πόσο ευάλωτο είναι το στόμα του ως σημείο εισόδου του ιού

Screenshot 6 21

Για τους περισσότερους από 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους της Κίνας, τα τακτικά τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού έχουν γίνει τρόπος ζωής.

Τώρα ο Σιγουάν Ζουτζί επιχειρεί να τα μετατρέψει και σε έργο τέχνης.

Από τον Μάρτιο, ο 33χρονος καλλιτέχνης από την επαρχία Τζιανγκσού βιντεοσκοπεί τα τεστ στα οποία υποβάλλεται έχοντας τοποθετήσει μια μικρή κάμερα στο στόμα του.

Τα βίντεο κλιπ του δείχνουν μια οδοντοστοιχία, μια γλώσσα και έναν βαμβακοφόρο στυλεό να πλησιάζει.

Σε κάποιες λήψεις, ένας υγειονομικός υπάλληλος ντυμένος με προστατευτικό εξοπλισμό, διακρίνεται μέσα από τα δόντια του καλλιτέχνη να τον υποβάλλει στο τεστ.

“Έτσι είναι σήμερα η ζωή μας, αυτή η χρονική περίοδος περιλαμβάνει την τακτική πραγματοποίηση τεστ”, είπε ο καλλιτέχνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters από το στούντιό του.

“Είναι ένας τρόπος ζωής μοναδικός για τις ημέρες μας”, σημειώνει.

Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, η ιδέα για τα βίντεο τού ήρθε όταν ξεκίνησε να αναλογίζεται το πόσο ευάλωτο είναι το στόμα του ως σημείο εισόδου του ιού.

Έχει καταγράψει περίπου 40 τεστ και λέει ότι θα συνεχίσει να καταγράφει με την κάμερά του, που έχει το μέγεθος του αντίχειρά του, όσο απαιτείται η διενέργεια τεστ.

Ο καλλιτέχνης σκοπεύει να προβάλλει τα βίντεο, τα οποία ονόμασε “COVID test”, ταυτόχρονα σε μια γιγαντοοθόνη.

“Αυτό το έργο θα μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτή την εποχή. Αυτό είναι που θέλω να εκφράσω. Το να καταγράψω την ζωή του καθενός σήμερα”, εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Ο νέος κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν και σχεδόν για δύο χρόνια στην Κίνα δεν υπήρχαν κρούσματα του ιού.

Αλλά η παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε αλλεπάλληλα ξεσπάσματά του στη χώρα με τις αρχές να προσπαθούν να τα διαχειριστούν με ένα μπαράζ τεστ.

Σε πολλές περιοχές της χώρας απαιτείται αρνητικό τεστ για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα δημόσια μέσα μεταφοράς, να εισέλθει σε σχολικά κτίρια, εργασιακούς χώρους, καταστήματα, τράπεζες, πάρκα και οπουδήποτε αλλού συναθροίζεται κόσμος.

Η κινεζική πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων σημαίνει ότι ο Ζουτζί προφανώς θα συνεχίσει την βιντεοσκόπηση για αρκετό καιρό.

“Θα συνεχίσω να βιντεοσκοπώ μέχρι το τέλος της πανδημίας. Αν πεθάνω πριν τελειώσει η πανδημία, τότε θα συνεχίσω την βιντεοσκόπηση μέχρι τον θάνατό μου”, κατέληξε ο ίδιος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…