Newsroom

Newsroom

Κίνδυνος: δεκάδες χιλιάδες μη συμπληρωμένα διαβατήρια στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους

Το Ισλαμικό Κράτος έκλεψε δεκάδες χιλιάδες μη συμπληρωμένα διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, τα οποία θα μπορούσαν…

isis 10

Το Ισλαμικό Κράτος έκλεψε δεκάδες χιλιάδες μη συμπληρωμένα διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από δήθεν πρόσφυγες προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της Δύσης τις οποίες επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Στη Συρία και το Ιράκ και στη Λιβύη το ISIS, στις περιοχές που έχει καταλάβει, έχει πλέον τον έλεγχο των κρατικών υπηρεσιών και κατέσχεσε υλικό που βρισκόταν εντός των κυβερνητικών κτιρίων.

Έκλεψε, μάλιστα, όχι μόνο τα διαβατήρια αλλά και τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για την εκτύπωση αυτών των εγγράφων.

Οι τζιχαντιστές πωλούν αυτά τα «γνήσια- πλαστά διαβατήρια» στην μαύρη αγορά, όπου οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ.

Ωστόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν φόβους ότι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν επίσης τα έγγραφα αυτά προκειμένου να εισέλθουν και στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία, πάντως, η κυβέρνηση επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι το ποσοστό των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα με πλαστά συριακά διαβατήρια είναι χαμηλότερο του 30%.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…