Newsroom

Newsroom

Κίνδυνος ακύρωσης των τίτλων σπουδών του ελληνογαλλικού σχολείου Saint Joseph

Σε κίνδυνο τίθεται η εγκυρότητα των τίτλων σπουδών των μαθητών του ελληνογαλλικού σχολείου Saint Joseph, λόγω του γεγονότος ότι το σχολείο συνεχίζει να απασχολεί σε θέση γυμνασιάρχη έναν συνταξιούχο.

57f3b6ea1dc52444318b4810

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) «η ακατανόητη εμμονή της διεύθυνσης του ελληνογαλλικού ιδιωτικού σχολείου Saint Joseph να μην προχωρήσει, όπως ορίζει ο νόμος, στην αντικατάσταση του συνταξιούχου Γυμνασιάρχη, θέτει σε κίνδυνο την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών των μαθητών του, ενώ βρίσκονται στον ‘’αέρα’’ όλες οι πράξεις που αφορούν το σχολείο και τη λειτουργία του και έχουν υπογραφή του εν λόγω (ωρολόγιο πρόγραμμα, παρεκκλίσεις, αναθέσεις διδακτικού έργου κ.λπ.).

«Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ήδη αρκετές φορές παρέμβει, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διεύθυνση του Saint Joseph εμμένει στην παράνομη ενέργειά της. Επειδή, όμως, για το Υπουργείο Παιδείας ο Γυμνασιάρχης είναι παράτυπος, τα απολυτήρια των παιδιών θα ακυρωθούν», προσθέτει η Ομοσπονδία.

Η ΟΙΕΛΕ, ζητάει την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, ενώ απέστειλε, επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου για να προειδοποιήσει σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά να χάσουν τη χρονιά τους και να ζητήσει τη συνδρομή τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε προς εσάς για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του σχολείου και να σας επισημάνουμε έναν ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο που απειλεί τη φοίτηση των παιδιών σας, λόγω της παράλογης και επικίνδυνης στάσης που κρατά η διοίκησή του, η οποία εμμένει να μην τηρεί τη νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4415/2016 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους 146475/E1/9-9-2016 και 156669/E2/23-9-2016 του Υπουργείου Παιδείας, δεν επιτρέπεται πλέον τα ιδιωτικά σχολεία να απασχολούν συνταξιούχους σε θέση εκπαιδευτικών, ή σε θέση ευθύνης (διευθυντές, συντονιστές έργου, κ.λπ.). Όπως και εσείς αντιλαμβάνεστε, σε μια περίοδο που η ανεργία μαίνεται και χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι, είναι επιβεβλημένο όλα τα ιδιωτικά σχολεία που εξακολουθούν να απασχολούν συνταξιούχους να πειθαρχήσουν στο νόμο και να δώσουν την ευκαιρία για εργασία σε νέους συναδέλφους.

Δυστυχώς, και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης ΔΕ Β’ Αθήνας, το σχολείο εξακολουθεί να διατηρεί στη θέση του Γυμνασιάρχη συνταξιούχο συνάδελφο, παρά το ότι γνωρίζει τις σοβαρότατες συνέπειες αυτής της ενέργειας για τους μαθητές. Επειδή για την ελληνική πολιτεία ο Γυμνασιάρχης του σχολείου είναι παράτυπος, οι τίτλοι όλων των μαθητών που φοιτούν φέτος στο Γυμνάσιο θα θεωρηθούν άκυροι, εκτός και αν το σχολείο έγκαιρα προβεί στην αντικατάστασή του από νόμιμο εκπαιδευτικό. Επιπλέον όλες οι ενέργειες και πράξεις του σχολείου που έχουν υπογραφεί από τον τωρινό Γυμνασιάρχη (ωρολόγιο πρόγραμμα, παρεκκλίσεις, αναθέσεις διδακτικού έργου κ.λπ.) είναι επίσης άκυρες.

Θεωρούμε ότι θα είναι εγκληματικό εκατοντάδες παιδιά να χάσουν μια ολόκληρη χρονιά, λόγω της ακατανόητης και πεισματικής στάσης της διεύθυνσης του σχολείου. Η Ομοσπονδία μας έκρινε απαραίτητο να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας προειδοποιήσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και να ζητήσει και τη δική σας συνδρομή, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…