ΚΙΝΑΛ για μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: Έκθετη η κυβέρνηση πολιτικά και ηθικά

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη με επίκεντρο τη μελέτη των καθηγητών Λύτρα-Τσιόδρα για την αυξημένη θνητότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα

5072669 2

«Έκθετη πολιτικά και ηθικά» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής, που την κατηγορεί για αποτυχία στο να θωρακίσει το Εθνικό Συστημα Υγείας, μεταξύ άλλων, μη στελεχώνοντας με επαρκές προσωπικό τις ΜΕΘ. Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αυξημένη θνητότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα.

Ο κ. Πουλάς υποστηρίζει ότι η μελέτη ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού από τον Μάϊο, ενώ επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%. «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δε στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του», σημείωσε ο κ. Πουλάς. 
 

Και ο Ανδρέας Πουλάς καταλήγει:

«Η Κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά. Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων